Zenvo TSR-S Geneve biludstilling, rød aktiv hækvinge Centripetal Wing
© A. Hasnsen

Oplev Zenvo og spoileren alle taler om hos Strøjer Samlingen

Den danske superbilsproducent Zenvo fik stor opmærksomhed på biludstillingen i Genéve. Nu kan du se hvorfor hos Strøjer Samlingen søndag den 15. april

27. marts 2018 af Mikkelk Thomsager
Zenvo TSR-S Geneve biludstilling, rød aktiv hækvinge Centripetal Wing
© A. Hansen

Hvordan går det Zenvo? Hvor mange medarbejdere er der? Hvordan virker den der spoiler, og den danske superbil i virkeligheden lækker?

Du kan få svar på alle spørgsmål, og se den Zenvo-spoiler, der fik så stor opmærksomhed på biludstillingen i Genève, hos Støjer Samlingen ved Assen på Fyn søndag den 15. april.

Det var model TSR-S, der havde verdenspremiere på den prestigefyldte biludstilling, og både bilen og vingens skaber, Troels Vollertsen, og bilens designer, Christian Brandt, er klar til at fortælle og svarer på spørgsmål ved arrangementet, hvor undertegnede, Mikkel Thomsager, i øvrigt er ordstyrer.

TSR-S er revideret på en lang række områder, i forhold til de to kendte Zenvo-modeller TS1 GT og TSR, men det var den nye avancerede spoiler, kaldet Centripetal Wing, der kan bevæge sig i alle retninger, og dermed optimere vindens arbejde i forhold til bilens retning, alle lagde mærke på Zenvo-standen i Genève. 

Se spoileren demonstreret på udstillingen her.

Billetter sælges kun i forsalg til 295 kr. Køb dem her.

Zenvo TSR-S Geneve biludstilling, rød aktiv hækvinge Centripetal Wing
© A. Hansen

Det hele begyndte i 2004

Det var i 2004 motorudvikler Troels Vollertsen og en investor grundlagde Zenvo Automotive. 

De to havde igennem længere tid diskuteret, hvordan man kunne udvikle en dansk superbil. Den skulle ikke ligne de kendte superbiler som Ferrari, Lamborghini eller Bugatti, men derimod skulle den give dem kamp til stregen med et særligt dansk inspireret udtryk. 

Hjertet blev en nyudviklet, trykladet V8'er der fra starten stillede med 1104 hk. Topfarten var over 400 km/t, selv om dækleverandøren Michelin siden krævede, at Zenvo begrænsede bilen til 375 km/t. 

Siden måtte mærket gå meget igennem. Men takket være nye investorer lever mærket fortsat, nu i præsentable faciliteter i Præstø på Sydsjælland. 

Du kan få hele historien hos Strøjer Samlingen den 15. april.

Du kan også tage et smugkig her, hvor Zenvo besøger Jay Leno's Garage.

Program søndag den 15. april

13.30 – 14.00 Dørene åbnes
14.00 – 14.15 Velkomst
14.15 – 15.00 Fra idé til brand varmt hit
15.00 – 15.30 Forfriskning
15.00 – 16.00 Fra idé til mest om bejlet bil
16.00 Tak for i dag

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...