© bilmagasinet.dk

VW viser ny coupé i Kina

CrossBlue Coupé er en forsmag på den kommende generation af SUV'er fra Volkswagen

25. april 2013 af Bil Magasinet

Volkswagen præsenterer på Shanghai Motor Show CrossBlue Coupé-konceptbilen. Ifølge Volkswagen-designchef, Klaus Bischoff, ”giver det voldsomme boom i SUV-segmentet os designere chancen for at skabe en større forskellighed i udbuddet af SUV-modeller”.

Målet er at forene SUV’ens robuste udtryk med sportslige proportioner og en underspillet elegance.

CrossBlue Coupé måler 489 cm i længden og 202 cm i bredden, men den er kun 167 cm høj. En bred sporvidde, lang akselafstand på 298 cm og de 22” store hjul skal give CrossBlue Coupé dramatiske proportioner (til sammenligning er L/B/H for en VW Touareg 480/194/171 cm).

Frontdesignet på CrossBlue Coupé har markante horisontale linjer, men designerne har fornyet udtrykket ved at integrere forlygterne i kølergrill-strukturen, så det fremstår som ét stort stykke. Den lave A-stolpe, den lange taglinie og den brede og skrående C-stolpe skal give stiltræk som en stor klassisk coupé, mens frihøjden og de store hjul skal signalere SUV.

© bilmagasinet.dk

Overlegen motorkraft og lavt forbrug
CrossBlue Coupé er en plugin hybrid. Fortil ligger en turboladet V6-benzinmotor med direkte benzinindsprøjtning  og 500 Nm. Herudover er her to el-motorer (180 Nm og 270 Nm) integreret i henholdsvis forakslen og bagakslen, og det hele styres af en 6-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse. Benzinmotoren og el-motorerne har en samlet effekt på 415 hk og 700 Nm, og udnyttes motorernes fulde potentiale, klarer CrossBlue Coupé 0-100 km/t på 5,9 sek. og kan nå en topfart på 236 km/t.

Snitforbruget er angivet til 33,3 km/l ved blandet kørsel efter EU’s nye forbrugsnorm for plug-in-hybrid-biler (NEFZ). Selv når den kører med flade batterier, skulle den næsten 4,9 meter lange CrossBlue Coupé være i stand til at køre 14,5 km/l, hvilket med fuld tank (80 liter) skulle give den en teoretisk rækkevidde på 1.190 km.

Fra elbil til offroader
Ved et tryk på en knap på instrumentbordet kan CrossBlue Coupé køre op til 33 kilometer på strøm med en hastighed på maksimalt 120 km/t. CrossBlue Coupé er baseret på Volkswagen modulplatform (MQB), hvilket betyder, at hvis den gik i produktion alternativt ville kunne udstyres med konventionelle 4- og 6-cylindrede benzin-, gas- eller dieselmotorer.

Her er fem køreprogrammer: ”Eco”, ”Sport”, ”Offroad”, ”EV” og ”Charge”. I ”Eco” kører den som en klassisk hybridbil, hvor bilen primært drives frem af el-motorerne for at minimere forbruget. Lægger situationen op til en mere dynamisk kørestil, kan du vælge ”Sport”, hvor hybrid-motoren leverer sin maksimale ydelse på 415 hk og 700 Nm. I ”offroad” kører bilen med permanent firehjulstræk ved at V6-motoren producerer strøm til den forreste el-motor, der også fungerer som generator og leverer strøm videre til den bageste el-motor. I ”EV” lukkes benzinmotoren ned, så CrossBlue Coupé udelukkende kører på strøm og drives frem af den bageste af el-motorerne. I ”Charge” fungerer benzinmotoren som generator og lader batterierne op.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...