VW viser barsk udgave af den nye Tiguan

Tiguan med benzinturbomotor og to elmotorer vil kunne køre op til 32 km på strøm

12. januar 2016 af Bil Magasinet

Volkswagen viser konceptbilen Tiguan GTE Active Concept på Detroit Motor Show. Den er en forsmag på den nye Tiguan, men også på en ny VW-generation af SUV’er.

Drivlinen yder ialt 225 hk og har to elmotorer og en turboladet benzinmotor. Den kan sende motorkraft til alle fire hjul – enten automatisk eller ved et tryk på en knap. Volkswagen srkiver, at bilen skal demonstrere plugin hybridens potentiale, og at den har gode offroad-egenskaber, selv når den kun kører på strøm.

Den fempersoners konceptbil er baseret på den nye og anden generation af Tiguan, der forventes til Danmark til foråret. Her er et nyt infotainmentsystem med 9,2” trykfølsom skærm, bevægelsesaktiverede funktioner og klar glasoverflade, der skal demonstrere teknologien i næste generation af SUV’er.

Anden generation af Tiguan vil byde på flere varianter end hidtil og vil senere på året blive suppleret med en forlænget version, der har tre sæderækker og plads til syv personer.

Når du starter Tiguan GTE Active Concept, vil den altid først køre på strøm. Normalt vil den være baghjulstrukket, men opstår der risiko for hjulspin, kobles forhjulene til på under et sekund. Firehjulstræk kan også aktiveres ved, at føreren vælger offroad eller firehjulstræk via 4MOTION Active Control-funktionen på instrumentbordet.

I begge tilfælde kører Tiguan GTE Active Concept på strøm (hvis batteriet er tilstrækkeligt opladt). GTE Active Concept kan køre op til 32 km på strøm, men i kombination med benzinmotoren og en 64 liter tank er den samlede rækkevidde over 930 km.

Første SUV på Passat-platformen

Den nye Tiguan er den første SUV baseret på Volkswagen modulplatform (MQB), der også anvendes til Passat, Audi A4, Skoda Superb med flere.

Sikkerhed omfatter assistentsystemerne automatisk nødbremse (Front Assist inklusiv City Emergency Brake og fodgængerovervågning), aktiv motorhjelm (reducerer skader på fodgænger/cyklister ved påkørsel), vognbaneassistent og multikollisionsbremse. 

Om Tiguan GTE Active Concept bliver en realitet, kan kun fremtiden vise, men den nye Tiguan introduceres – foreløbig med benzin- og dieselmotorer (150-220 hk) – i Danmark i løbet af foråret. 

Se den nye VW Tiguan

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...