VW Up er blevet 10.000 kr. dyrere

Nu er det snart slut med at kunne købe en VW Up til under 100.000 kr. Ny beregningsmetode for brændstofforbrug hævede prisen på billigste VW UP med 10.000 kr.

4. januar 2019 af Mikkel Thomsager

VW Up, Årets Bil i Danmark 2013, har siden introduktionen i 2012 startet lige omkring 90.000 kr. for en skrabet, 3-dørs version, men 2. januar steg denne med præcis 10.000 kr. fra 92.496 kr. til 102.496 kr.

Forklaringen er den nye målemetode til opgørelse af bilers brændstofforbrug.

Pr. 1. januar har alle bilproducenter i Europa pligt til at offentliggøre brændstofforbruget efter den nye WLTP måletmetode, som erstatter den gamle NEDC2 målemetode.

Den nye målemetode varer længere og er skrappere end den gamle, hvilket – på papiret – giver mange biler en dårligere brændstoføkonomi end hidtil. 

Brændstofforbruget for en VW Up er således forøget fra 23,8 km/l til 19,6 km/l, og da både købsprisen og den grønne ejerafgift delvis beregnes på baggrund af forbrugstallet, stiger prisen på den og mange nye biler. Motor, teknik og de reelle præstationer er fuldstændig uændrede.

Mange andre bil på det danske marked vil blive ramt af ændringen. Hvor meget prisen stiger er helt forskelligt fra bilmodel til bilmodel. Afgiftssystemet kompenserer for op til 21 procent af forringelsen, men mange bilmodeller får et endnu ringere tal, og det slår direkte igennem på prisen. 

VW Up en en af de mere markante prisstigninger. Enkelt bilmodeller, typisk lidt dyrere med større motorer, falder faktisk i pris.

Prisen skal først gælde 1. april

Mens WLTP-tallet skal annonceres fra 1. januar, så har de danske bilimportører fået henstand til 1. april, med at ændre priserne. Teoretisk set kan du således købe en Up til 92.496 kr. frem til 31. marts, men det kræver, at bilen står i landet, så den kan registreres inden 1. april. VW har derfor valgt at annoncere den nye høje pris, sammen med det brændstofforbrugstal, der nu skal annonceres. 

Den danske importør forsikrer dog, at alle, der får registreret en Up inden 1. april, får den til gammel pris. Informationschef hos VW Thomas Hjortshøj forklarer:

”Blandt VW-gruppens mærker er der størst sandsynlighed for, at biler, der handles frem mod den 1. april, først vil blive indregistreret efter 1. april og derfor til prisen baseret på WLTP. Vi ønsker naturligvis at rådgive vores kunder bedst muligt med størst mulig transparens, og vi har derfor valgt at opdatere vores prislister med WLTP-priser.

For alle biler der indregistreres inden 1. april, vil prisen være baseret på NEDC2, uanset hvad der står i prislisterne. Hvis du vælger at bestille en up!, der ikke er på lager, og den kan leveres og indregistreres inden d. 1/4, vil du naturligvis betale prisen, der er baseret på NEDC2-priser.”

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...