VW Touareg R er en hybrid-SUV, som må trække 3,5 ton på krogen

462 hk den nye og kraftigste variant af VW's enorme SUV Touareg, som bl.a. kan køres helt lydløst på strøm alene. Få alt at vide om din nye drømmefirehjulstrækker her.

29. februar 2020 af Anders Richter

Vi elsker de store SUV'er, som har plads til alt dit grej i bagagerummet, samtidig med at du kan kravle igennem hårdt terræn. Bilproducenterne virker dog til at være mere og mere fokuserede på, at deres firehjulstrækkere også skal kunne tackle sving og hurtige accelerationer. Et af de seneste eksempler kommer fra VW i form af den helt nye Touareg R, som bliver præsenteret på den internationale biludstilling i Genève.

462 hk og 700 Nm står klar i VW Touareg R

De sorte fælge og udvendige detaljer viser til verden, at her kommer noget stort – og hurtigt! Samlet set yder Touareg R 462 hk, men de bliver ikke fremtryllet fra en benzinmotor alene. Der er nemlig også monteret et batteri, som kan oplades i en ladestander.

Benzinmotoren er en V6'er med turbo, der i sig selv yder 340 hk, mens der kommer 136 hk fra en elmotor. Det giver en systemydelse på 462 hk, og 700 Nm hvilket er mere end rigeligt til at give dig et ordentligt spark bagi. 

Op til 140 km/t på el i Touareg R

Batteriet er på 14,1 kWh, hvilket bør kunne lade dig køre en 30-40 km på ren strøm. Når du kører på el, vil din topfart være begrænset til 140 km/t. Når benzinmotoren er koblet til, slår en elektronisk fartbegrænser ind ved 250 km/t. 

En nyhed er, at den adaptive fartpilot og "Lane Assist" nu virker hele vejen op til topfarten. 

3,5 ton på krogen

Hvis du har brug for at bruge trækkrogen til de større ting, vil du være glad for at høre, at VW Touareg R må trække hele 3,5 ton – også når du kører på el. Touareg R fås samtidig også med det elektroniske "Trailer Assist", som kan hjælpe dig med at bakke traileren på plads stort set helt automatisk. 

Stereoanlæg fra Dynaudio på 780 W

Du kan få læssevis af ekstraudstyr i Touareg R, men det eneste vi egentlig vil anbefale er det udvidede stereoanlæg på 780 W, som er leveret af danske Dynaudio. Når du triller lydløst rundt, har du brug for nogle ordentlig toner fra højttalerne. 

Læs mere om Touareg R og alle andre bilnyheder i Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på lige hér!

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...