© bilmagasinet.dk

VW Tiguan 2,0 TDI 4M DSG7

VW Tiguan er ikke meget større end en VW Golf, men føles som en stor, dejlig VW Tourag. Sådan da.

8. marts 2012 af Søren Juul

Er du for eller imod SUV’er? Jeg har et udmærket forhold til dem: Til hverdag giver den høje siddeposition et ustresset overblik i trafikken, og evnen til at trække noget tungt på krogen eller pløje sig gennem vintervejret er tiltalende. De bebrejdende blikke fra SUV-forskrækkede medborgere - som holdt jeg for rødt oven på en cyklist, og der kom flydende Round-Up ud af udstødningen - rører mig ikke! Men går dén slags dig på, kommer her et glimrende kompromis:

Med sit kromindfattede snudeparti og de 17” fælge, tager den topudstyrede Tiguan 2,0 TDI DSG “Sport & Style” sig dyr ud som en krympet version af den mægtige Touareg, skønt den ikke fylder meget mere på asfalten end en Golf Plus. Indenfor venter en SUV-førerplads, hvis du hejser den velstøttende, alcantara-sportsstol helt op. Den 2-liters dieselmotor med 140 hk, der i Tiguan er usædvanlig godt støjdæmpet, snurrer sagte ude foran og leverer et langt, smidigt sejtræk via det sømløse DSG-gear. Og har du tjekket forbruget? 16,7 km/l MED 4Motion firehjulstræk er særdeles flot, selv om det stadig vil få Pernille Rosenkrantz-Theil op i det røde felt.

Du flyder komfortabelt gennem trafikken uden at få bebrejdende blikke. DSG-gearet passer glimrende til den afslappede kørestil, som du tillægger dig oppe bag rattet i din Tiguan - og skulle du finde et par sving, så sørger sportsundervognen (standard i Sport & Style) for, at du kan tage dem næsten lige så fladt, som i en VW Golf. Du sidder bare lidt højere oppe. Har du samtidig lidt praktiske ambitioner med din bil, er det her en meget fin allrounder.

Men der er lige dét med prisen. En Kia Sportage kører lige så godt på asfalten og præsenterer sig selv med en mere selvsikker­ og funky attitude - til en lavere pris. Til gengæld må du undvære DSG-gearskiftet og den fikse træthedsregistator i Tiguan, der anbefaler dig at holde pause, hvis du er søvnig.

Eller du kan også gøre som Bachmann, der råbende fra et hjørne af redaktionen efter en tur i Tiguan hellere “ville bruge pengene på en brugt BMW 540i Touring og et benzinkort!”. Det er mange penge, men er du VW-mand vil du ikke blive skuffet over denne Tiguan. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...