VW Tiguan R
VW Tiguan ankommer til januar 2021, og den har 320 hk med sig i bagagen.

Jaaa danke! VW opfrisker Tiguan og giver os en R-model med 320 hk

VW Tiguan får nu en større facelift, hvilket både udvider familien med en plugin-hybrid men også en kradsbørstig R-variant med 320 hk!

2. juli 2020 af Anders Richter

VW Tiguan – en ny generation

Hvis du er på jagt efter en SUV i mellem-klassen, er der en stor sandsynlighed for, at du har overvejet en VW Tiguan. Alene i 2019 blev der produceret (hold nu fast...) 911.000 eksemplarer af VW's Tiguan. Er du lige ved at skrive under på slutsedlen, så slå bak, for VW har netop meddelt, at der er en ny og faceliftet generation på vej af Tiguan, og den har nogle helt klare fordele, som vi vil kigge på i artiklen hér.

Læs de nyeste tests af de seneste VW-modeller og alle andre relevante biler på det danske marked i Bil Magasinet hver måned. Klik hér og start dit abonnement i dag!

VW tiguan R
VW Tiguan R er en nyhed i Tiguan-familien, men der er også kommet andre varianter til.

Velkommen VW Tiguan R

En af fordelene ved den faceliftede VW Tiguan er, at den nu også kommer i en Tiguan R-variant. Det bliver den kraftigste og mest velkørende Tiguan nogensinde, siger VW, og vi tror dem gerne.

Den bliver udstyret med en turbomotor med 320 hk, firehjulstræk og nogle snedige differentialer, som skal sende den gennem sving med højere fart end nogensinde før. Ikke nok med, at det fordeler kræfter mellem for- og bagaksel, det fordeler også kræfter mellem de enkelte hjul. Smart!

VW Tiguan eHybrid hvid forfra
VW Tiguan eHybrid er en plugin-hybrid med en systemydelse på 245 hk og en elektrisk rækkevidde på ca. 50 km.

Tiguan eHybrid kommer også

En anden nyhed ved VW Tiguan er, at den også kommer som en plugin-hybrid. Den kaldes kort og godt Tiguan eHybrid. Den har en systemydelse på 245 hk og kan køre omkring 50 km på el alene.

Både Tiguan R og eHybrid bliver dog de sidste nye Tiguan'er til at ankomme, og derfor må du vente til januar 2021, før de står klar i butikkerne. Men den faceliftede Tiguan ankommer dog før i de mere "normale" varianter.

VW Tiguan R Akrapovic
Du kan tilkøbe et Akrapovic-udstødningssystem til din Tiguan R, hvis du gerne vil have ekstrameget lyd. Gør det! Lyder det herfra redaktionen.

Her er de andre motorer i Tiguan

Motor og udstyrsprogrammet for den faceliftede VW Tiguan bliver således:

  • Tiguan Life: 1,5 TSI Evo 150 hk, 2,0 TDI 150 hk
  • Tiguan Elegance: 1,5 TSI Evo 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk
  • Tiguan R-Line: 1,5 TSI Evo 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk

VW Tiguan R-line
Her ses den standard og faceliftede VW Tiguan, der ankommer til Danmark til oktober 2020.

Kend Tiguan på snudeskaftet

Udefra kan du genkende den nye generation af VW Tiguan på de redesignede snude, hvor der er kommet nye lygter til, en højere motorhjelm. 

Bag på er det mest tydelige tegn at modelbetegnelsen nu er rykket ned under VW-logoet i midten, mens 4Motion-skiltet også har fået et nyt design. Jep, det er de små ting, der tæller med et facelift.

VW tiguan r kabine
I kabinen er der blevet frisket op med nye detaljer fra bl.a. den nye generation af VW Golf VIII.

Frisk interiør med detaljer fra Golf VIII

Interiøret er også blevet opdateret i Tiguan bl.a. med et nyt rat, der er hentet fra den seneste generation af VW Golf VIII. En anden nyhed er, at klimaanlægget nu ikke længere har trykknapper med i stedet har touch-aktiverede knapper – igen præcis som i den nye VW Golf.

VW Tiguan R rat
Nu er VW Tiguan tæt på at være selvkørende helt op til 210 km/t.

Tiguan kan næsten holde kursen selv

VW Tiguan har også fået opgraderet sit såkaldte Travel Assist-system, som hjælper dig med at holde bilen på ret kurs. Det nye er, at systemet nu virker op til 210 km/t, hvilket gør det perfekt til når ferieturen går sydpå igen.

Et 480 watt-stereoanlæg fra Harman Kardon er nu også en mulighed. 

VW Tiguan R-line bagfra
VW Tiguan kommer i flere varianter, som står klar til oktober 2020. Tiguan R og eHybrid kommer først til januar 2021.

Hvornår kommer VW Tiguan?

Den nye og faceliftede VW Tiguan bliver introduceret allerede til oktober, men hvis du er mest interesseret i eHybrid eller Tiguan R, må du altså vente helt til januar 2021, før den står klar. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...