VW Tiguan R

VW Tiguan lanceres netop nu herhjemme i en kraftigt opdateret udgave.

Danske priser på Tiguan: Opladningshybriden kører op til 50 km på el

VW Tiguan får et større facelift og udvider familien med en plugin-hybrid og en kradsbørstig R-variant med 320 hk! Få detaljerne her

15. oktober 2020 af Anders Richter

VW Tiguan – en ny generation

Hvis du er på jagt efter en SUV i mellemklassen, er der en stor sandsynlighed for, at du har overvejet en VW Tiguan. Alene i 2019 blev der produceret (hold nu fast...) 911.000 eksemplarer af VW's Tiguan. Er du lige ved at skrive under på slutsedlen, så slå bak, for VW har netop meddelt, at der er en ny og faceliftet generation på vej af Tiguan, og den har nogle helt klare fordele, som vi vil kigge på i artiklen hér.

Læs de nyeste tests af de seneste VW-modeller og alle andre relevante biler på det danske marked i Bil Magasinet hver måned. Klik hér og start dit abonnement i dag!

VW tiguan R
VW Tiguan R er en nyhed i Tiguan-familien, men der er også kommet andre varianter til.

Velkommen VW Tiguan R

En af fordelene ved den faceliftede VW Tiguan er, at den nu også kommer i en Tiguan R-variant. Det bliver den kraftigste og mest velkørende Tiguan nogensinde, siger VW, og vi tror dem gerne.

Den bliver udstyret med en turbomotor med 320 hk, firehjulstræk og nogle snedige differentialer, som skal sende den gennem sving med højere fart end nogensinde før. Ikke nok med, at det fordeler kræfter mellem for- og bagaksel, det fordeler også kræfter mellem de enkelte hjul. Smart!

VW Tiguan eHybrid hvid forfra
VW Tiguan eHybrid er en plugin-hybrid med en systemydelse på 245 hk og en elektrisk rækkevidde på ca. 50 km.

Tiguan eHybrid kommer også

En anden nyhed ved VW Tiguan er, at den også kommer som en plugin-hybrid. Den kaldes kort og godt Tiguan eHybrid. Den har en systemydelse på 245 hk og kan køre omkring 50 km på el alene.

Både Tiguan R og eHybrid bliver dog de sidste nye Tiguan'er til at ankomme, og derfor må du vente til januar 2021, før de står klar i butikkerne. Men den faceliftede Tiguan ankommer dog før i de mere "normale" varianter.

VW Tiguan R Akrapovic
Du kan tilkøbe et Akrapovic-udstødningssystem til din Tiguan R, hvis du gerne vil have ekstrameget lyd. Gør det! Lyder det herfra redaktionen.

Her er de andre motorer i Tiguan

Motor og udstyrsprogrammet for den faceliftede VW Tiguan bliver således:

  • Tiguan Life: 1,5 TSI Evo 150 hk, 2,0 TDI 150 hk
  • Tiguan Elegance: 1,5 TSI Evo 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk
  • Tiguan R-Line: 1,5 TSI Evo 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk

VW Tiguan R-line
Her ses den standard og faceliftede VW Tiguan, der ankommer til Danmark til oktober 2020.

Kend Tiguan på snudeskaftet

Udefra kan du genkende den nye generation af VW Tiguan på de redesignede snude, hvor der er kommet nye lygter til, en højere motorhjelm. 

Bag på er det mest tydelige tegn at modelbetegnelsen nu er rykket ned under VW-logoet i midten, mens 4Motion-skiltet også har fået et nyt design. Jep, det er de små ting, der tæller med et facelift.

VW tiguan r kabine
I kabinen er der blevet frisket op med nye detaljer fra bl.a. den nye generation af VW Golf VIII.

Frisk interiør med detaljer fra Golf 8

Interiøret er også blevet opdateret i Tiguan bl.a. med et nyt rat, der er hentet fra den seneste generation af VW Golf VIII. En anden nyhed er, at klimaanlægget nu ikke længere har trykknapper med i stedet har touch-aktiverede knapper – igen præcis som i den nye VW Golf.

VW Tiguan R rat
Nu er VW Tiguan tæt på at være selvkørende helt op til 210 km/t.

Tiguan kan næsten holde kursen selv

VW Tiguan har også fået opgraderet sit såkaldte Travel Assist-system, som hjælper dig med at holde bilen på ret kurs. Det nye er, at systemet nu virker op til 210 km/t, hvilket gør det perfekt til når ferieturen går sydpå igen.

Et 480 watt-stereoanlæg fra Harman Kardon er nu også en mulighed. 

VW Tiguan R-line bagfra
VW Tiguan kommer i flere varianter, som står klar til oktober 2020. Tiguan R og eHybrid kommer først til januar 2021.

Hvornår kommer VW Tiguan?

Den nye og faceliftede VW Tiguan bliver introduceret i oktober, men hvis du er mest interesseret i eHybrid eller Tiguan R, må du vente til januar 2021. 

VW Tiguan 2021

Tre udstyrsversioner 

Life
150 hk 1,5 TSI EVO Life: 394.995 kr.
150 hk 1,5 TSI EVO Life DSG: 414.995 kr.
Life har 17” Montana alufælge, LED-forlygter, læderbeklædt multifunktionsrat med varme, adaptiv fartpilot, trådløs App-Connect, 3-zoner klimaanlæg og Discover Media med navigation og 8 højttalere. Tiguan Life kan også bestilles med 150 hk 2,0 TDI og som eHybrid (DK-intro: marts 2021)

Elegance
150 hk 1,5 TSI EVO Elegance DSG: 469.995 kr.
Elegance har adaptive LED-matrix forlygter, Travel Assist, 18” Frankfurt letmetalfælge, stemningsbelysning i interiøret i 30 valgfrie farver, el-betjent bagklap med Easy-Open-funktion (åbnes ved at bevæge foden under bagkofangeren), Digital Cockpit Pro-instrumentering, Topkomfort-forsæder, parkeringsassistent, bakkamera og nøglefri betjening. Tiguan Elegance kan også bestilles med 2,0 TSI-motorer (190 eller 245 hk), 2,0 TDI-turbodieselmotorer (150 eller 200 hk) samt eHybrid (245 hk, DK-intro: december).

R-Line
150 hk 1,5 TSI EVO Elegance DSG: 534.995 kr.
R-Line har større køleluftindtag omkranset af markante C-formede designelementer. 19” Valencia letmetalfælge, karrosserifarvede sidepaneler på dørene, R-logoer integreret elegant i forskærmene og en bagkofanger med diffuserlook og integrerede udstødningsrør. Tiguan R-Line kan også bestilles med 2,0 TSI-motorer (190 og 245 hk), 2,0 TDI-motorer (150 og 200 hk) samt eHybrid (245 hk).

Tiguan R
Volkswagens sportsafdeling – R GmbH – har for første gang udviklet en selvstændig sportslig model – Tiguan R. Firehjulstrækket har ”R-Performance Torque Vectoring”, der ikke kun fordeler motorkraften mellem for- og baghjul, men også individuelt mellem venstre og højre baghjul. I motorrummet ligger en 2,0 TSI, der via en 7-trins DSG-gearkasse sender 320 hk og 400 Nm ud til de fire hjul.

Tiguan R forventes introduceret i starten af 2021 og koster fra 779.995 kr.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...