VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
© VW

Danske priser klar på ny VW-crossover

Taigo er en helt nu SUV i VW-programmet. Både i størrelse og pris klemmer den sig ind mellem T-Cross og T-Roc. Lancering i slutningen af december.

5. oktober 2021 af Frederik Hauschildt og Mikkel Thomsager

Den første af sin slags (siger VW)

Taigo hedder en helt ny VW-model, der introduceres i Danmark i slutningen af december. Det er hvad VW selv kalder verdens første mini SUV Coupé.

Den klemmer sig ind i VW-programmet i både pris og type mellem modellerne T-Cross og T-Roc. Teknisk set bygger den T-Cross, men dog med en del ny teknik.

Mens T-Cross bygger på teknikken under VW Polo (kaldet MQB A0 platformen), så bygger T-Roc på teknikken under VW Golf (kaldet MQB A1 platformen). Taigo bygger altså på Polo-teknikken, og benytter samme akselafstand som T-Cross (257 cm). 

Større bagagerum end T-Cross

De udvendige mål på Taigo lyder på 426/176/149 cm (L/B/H), hvilket er en anelse længere, men lavere end T-Cross, der måler 411/176/158 cm (L/B/H). De ekstra cm i Taigo kommer bagagerummet til gode. Det er på 438 liter mod kun 385 liter i T-Cross.

Taigo bygger som nævnt på VW Polo-teknik, men den introducerer med en del nye features. Digital førerplads og den nyeste generation af online infotainmentsystemer bliver standard på billigste variant af Taigo, der tilgængelig fra introduktionen. Her får man også en stribe assistent-systemer inklusive Travel Assist, som gør Taigo delvist selvkørende. 

VW’s nye avancerede "IQ.LIGHT LED matrix"-forlygter og en tværgående stribe LED-lys i kølergrillen fås i de dyrere varianter. Afhængig af variant fås Taigo med VW-koncernens seneste assistent-systemer inklusive automatisk fartpilot, der fungerer op til 210 km/t.

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her.

Pris: Midt mellem T-Roc og T-Cross

Taigo kommer fra starten i fire udstyrsvarianter: Basis, som blot hedder Taigo, ”Life”, ”Style og ”R-Line”. Motorprogrammet omfatter de kendte benzinmotorer: De 3-cylindrede 1,0 TSI-motorer med 95 eller 110 hk og den 4-cylindrede 1,5 TSI med 150 hk, og Taigo fås med 5- eller 6-trins manuel gearkasse og 7-trins automatgear af dobbeltkoblingstypen (DSG).

Prisen starter ved 234.995 kr. for en 1,0 TSI med 95 hk og 5-trins manuel gearkasse, men denne udstyrsvariant introduceres først i løbet af sommeren 2022.

Ved introduktionen af Taigo i slutningen af december starter modelprogrammet med en Taigo "Life" 1,0 TSI med 95 hk til 254.995 kr. Til den pris får man ude over Digital Cockpit og assistent-systemer, 16” letmetalfælge, læderbeklædt multifunktionsrat og elspejle med varme og klapfunktion.

Taigo er oprindelig udviklet til det sydamerikanske marked, hvor den også bygges under navnet Nivus, men den europæiske Taigo skal angiveligt produceres på VW's nordspanske fabrik i Pamplona, hvor VW i forvejen producerer T-Cross.

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her.

VW Taigo i R-line-udstyr
VW Taigo i R-line-udstyr© VW

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...