VW T-Cross i orange - test

Første test: VW T-Cross har potentiale til at blive et hit

Danske priser og lanceringsdato på VW T-Cross. Vi har også eksklusivt fået lov at køre en for-produktion af T-Cross. Læs alt om den nye SUV hér

22. marts 2019 af Jacob Dalby & Mathias Brandt

Hvor er vi?

Vi er fløjet til Spanien, hvor T-Cross produceres. Præsentationen finder dog sted på den billedskønne solskinsø, Mallorca, fremfor fabriksområdet i Pamplona.

Bil Magasinet er blevet inviteret af Volkswagen

Hvad er nyt i VW T-Cross?

Det hele – og så alligevel ikke. Volkswagen T-Cross er en helt ny model fra Volkswagen, men den er bygget på platformen fra VW Polo så blandt andet motorprogrammet er velkendt. T-Cross bliver den mindste model i VW’s SUV-program med T-Roc og Tiguan over sig.

Hvor T-Roc spiller på design, skal T-Cross være det mere praktiske alternativ. Bagagerummet har stort set samme volumen som i T-Roc, trods sin mindre størrelse og bagsæderne kan rykkes 14 cm i længderetningen for at prioritere pladsen enten på bagsæderne eller i bagagerummet.

Akselafstanden er den samme som Polo men vi sidder 10 cm. højere så det er nemmere at stige ind og ud og overskue trafikken. Samtidig er T-Cross fornuftigt udstyret selv i billigste version med både 8” infotainmentskærm, adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse samt LED-baglygter. Aircondition koster dog ekstra.

VW T-Cross interiør orange

Hvordan føles kabinen?

Standard er kabinen lidt trist men der er heldigvis rig mulighed for at tilføje lidt charme med flere forskellige farver og mønstre på instrumentbordet med designpakkerne. Pakkerne koster fra ca. 9.000 kr.

Desværre hjælper pakken ikke på mængderne af billig plast omkring i kabinen. Instrumentbordet og dørsiderne er af den skinnende, hårde plast med tydelige samlinger. Specielt samlingen på dørhåndtaget, som vi tager fat om ofte, er ret skarp.

Sæderne er rigtig fine med god støtte og nemme at indstille sammen med rattet. Multifunktionsrattet, der er standard i T-Cross, er også rart at holde om og nemt at betjene. Komfortniveauet er generelt et niveau over konkurrenterne med en støjsvag kabine og en velafstemt undervogn – især hvis du ikke vælger de største fælge på 18”.

Hvem er konkurrenterne til VW T-Cross?

Den mest oplagte konkurrent kommer fra samme koncern under navnet Seat Arona. Til sammenligning sidder vi lidt højere i T-Cross, så den føles mere som en rigtig SUV end en forvokset, lille bil. 

Seat Arona starter ved 176.000 kr., 24.000 kr. mindre end T-Cross, med den samme 95 hk benzinmotor og 5-trins manuelle gearkasse. Seat Arona har dog hverken adaptiv fartpilot eller den store sikkerhedspakke monteret til den pris, der begge er standard på den billigste T-Cross.

Lige om lidt bliver Skoda Kamiq præsenteret, som har nogenlunde samme størrelse. Udenfor koncernen er Renault Captur på programmet, der også hører til i samme klasse. Captur starter på 167.000 kr.

VW T-Cross i orange fra siden

Vi synes...

T-Cross har masser af substans og gør nøjagtigt, hvad du beder den om på mest forudsigelig vis. Komforten er høj og et par niveauer bedre end konkurrenterne – og så skiller den sig tilpas ud fra VW Polo til at retfærdiggøre den højere pris. 

T-Cross starter prismæssigt 15.000 kr. højere end Polo med den lille 95 hk benzinmotor og 35.000 kr. højere med benzinmotoren på 115 hk. Vi er ikke i tvivl om, at der kommer til at køre rigtig mange T-Cross på de danske veje.

VW T-Cross i orange bagfra

Danske priser på VW T-Cross

T-Cross minder i størrelse og type om Seat Arona.

Den lille T-Cross bliver introduceret i Danmark i april 2019. Den kommer i tre forskellige udstyrsniveauer, T-Cross, Lift og Style. 

Priserne begynder ved 199.990 kr. for en T-Cross-udstyret med en 95 hk 1,0 TSI-motor, som vi kender fra VW Up. 

En bil med samme motor, men Life-udstyrsniveau, starter fra 224.995 kr.  

Topversionen af T-Cross kaldet for Style giver ekstra køreglæde og komfort, og tilbydes udelukkende med en 115 hk 1,0 TSI-motor til priser fra 254.995 kr.

Prisen på 1,5 TSI EVO med 150 hk er endnu ikke offentliggjort. 

T-Cross har Danmarkpremiere d. 27.-28. april 


Navigation og digitale instrumenter

Ønskes navigation, tilbydes dette i en pakke til 8.996 kr., der også giver dig Car-Net Guide & Inform onlineservices i 3 år samt DAB+ modtager. Navigation er overskueligt og nemt at betjene via infotainmentanlæggets 8” store touchskærm, der har en flot og tydelig grafik.

Du kan fuldende den digitale oplevelse bag rattet af T-Cross med det digitale Active Info Display-instrumentering, der kan fås i en DK teknikpakke med nøglefri betjening og Light Assist til en samlet pris på 8.996 kr.

VW T-Cross med DK-pakke

DK pakke til T-Cross 1,0 TSI, der koster 8.996 kr. og omfatter Climatic aircondition, regnsensor, automatisk nedblændeligt bakspejl og Vinterpakke. Prisen er den samme for en DK pakke til T-Cross Life, men her indeholder pakken Klimaanlæg Climatronic, parkeringssensorer, regnsensor og automatisk nedblænding af bakspejl.

Mere plads i T-Cross

Den nye T-Cross er baseret på samme MQB-platform som VW Polo, Seat Ibiza og som nævnt Seat Arona. Den er blevet 5,4 cm længere og 11,2 cm højere end Polo, hvilket har givet mere benplads både foran og bag.

Bagsæderækken kan skydes frem og tilbage med 14 cm, så bagagerumspladsen udvides fra 385 liter til 455 liter. Derudover kan sæderyggen fældes ned, så den danner et fladt van-lignede gulv, som er nemt at udnytte.

Motorudvalg til VW T-Cross

Motorprogrammet tilbydes med den 3-cylindrede benzinmotor på 1 liter med enten 95 eller 115 hk og den større 1,5 liters med 150 hk.

Derudover bliver det muligt med den 1,6-liters dieselmotor med 95 hk.

Hvis du vælger den mindste 1-liters TSI-motor med 95 hk, må du nøjes med en 5-trin gearkasse. Men du skal kun hoppe op i en 115 hestes, før gearkassen er udskiftet til en 6-trins.

Vælger du den fremragende 1,5 TSI EVO-motor med cylinderfrakobling og 150 hk, får du en 7-trins DSG-gearkasse med som standard. Dieseludgaven kan både fås med manuel eller DSG-gear. 

T-Cross fås i fire forskellige udstyrsvarianter

T-Cross

T-cross, ja det hedder det laveste udstyrsniveau. Standardudstyret er omfattende og dækker bl.a. over 8” Composition Media infotainmentanlæg, eCall, vognbaneassisten, automatisk nødbremse, LED dagskørelys, LED baglygter, Adaptiv fartpilot, multifunktionsrat, opvarmede sidespejle og et længdeforskydeligt bagsæde.

Life
Næste udstyrsniveau hedder ’Life’. Her får du parkeringssensorer for- og bag, multifunktionslæderrat, aircondition og 16” alufælge.

Style
Hopper vi endnu et skridt op hedder udstyrslinjen ’Style’ og det inkluderer LED-lygter foran, sportssæder, fuldautomatisk klimaanlæg og 17” alufælge.

R-Line
Sidst men ikke mindst, kan T-Cross selvfølgelig også fås i R-Line, som primært er af kosmetiske karakter. Det inkluderer en mere aggressiv for- og bagkofanger, andre 17” fælge, pedaler i rustfrit stål og broderede R-logoer i sæderne.

Nødbremse er standard

T-Cross leveres standard med automatisk nødbremse og fodgængergenkendelse

Som ekstraudstyr kan man blandt andet få den nye VW T-Cross med digitale instrumenter.

Få T-Cross i en specialmodel?

I forbindelse med introduktionen i Danmark vil kunderne kunne sikre sig en T-Cross 1st Edition 1,0 TSI 115 hk, der kommer i en begrænset serie på 100 styk. T-Cross 1st Edition er kendetegnet ved at være lakeret i Pure hvid og udstyret med en Designpakke Black og 18” Funchal lakeret i andamantium grå. Derudover er den udstyret med Discover Media infotainmentsystem, Climatronic, Active Info Display, Light Assist, DAB+, Beats lydsystem og App-Connect mm. Prisen på T-Cross 1st Edition ligger ikke fast endnu. Du kan læse og se mere om 


Tilbage i 2018 fik Bil Magasinet lov at køre T-Cross inden den var helt færdig. Læs hvad vi syntes dengang herunder: 

Hvor er vi?

En halv times kørsel syd for München i den lille by Taufkirchen i Tyskland.

Hvad er VW T-Cross for en størrelse?

Bil Magasinet er inviteret til München for at se nærmere på prototypen til det, der bliver den mindste SUV fra Volkswagen og dermed en meget vigtig bil for VW i Danmark. Den lander i en klasse, der i øjeblikket vokser eksplosivt og som VW forudser vil fordobles i løbet af de næste 10 år.

T-Cross bliver bygget på samme MQB-platform som VW Polo men med en længere, bredere og højere karosse og alle fordelene, der følger med de større mål. Ekstra 54 mm i længden og 112 mm i højden giver blandt andet et større bagagerum på mellem 385 og 455 liter og bedre plads på bagsæderne, der samtidig kan skydes 15 cm i længden. Foran sidder vi 10 cm højere, hvor 6 af centimeterne kommer fra sædet. Volkswagen T-Cross kommer til at konkurrere med søstermodellen Seat Arona.

Hvorfor er T-Cross plastret til?

T-Cross bliver først vist endeligt frem til efteråret og er endnu ikke 100 procent færdigudviklet. Plastikken udenpå skal forvirre øjet og midterkonsollen er dækket til med et tæppe for at skjule de håndlavede plastikdele i prototypen. Da mange af delene er håndlavede løber prisen op over 1 million euro per bil.

Vi har fået lov at se bilen uden plastik og tæppe i et lukket lokale med vagter og er generelt begejstrede for designet. Specielt bagenden skiller sig tilpas ud med en refleks, der løber henover bagklappen mellem baglygterne.

I kabinen kender vi mange af delene fra VW Polo men i T-Cross bliver der endnu større frihed til at sammensætte farver og materialer som i mange af konkurrenterne – et vigtigt købsargument for købere i klassen. Der bliver samtidig mulighed for digital instrumentering, en 8” infotainmentskærm, trådløs opladning af telefonen og Beats lydsystem.

Hvordan kører T-Cross?

Elektronikken er endnu ikke færdigudviklet så det er svært at sige, hvordan den færdige bil kommer til at arte sig på vejene. Oplevelsen i prototypen er et styretøj til den meget lette side, som mange med stor sandsynlighed vil finde tiltalende ved bykørsel, og en undervogn til den komfortable side. 

I prototyperne fungerer den 3-cylindrede benzinmotor specielt godt og 95 hk virker til at være tilfredsstillende til den lille SUV.Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...