© bilmagasinet.dk

VW Sharan 2,0 TDI DSG

Luksus-Sharan kører på skinner, men snigløbes af lillebror VW Touran

16. februar 2012 af Søren Juul

Den har jo kørt fremragende på to ture tværs over landet. Fast og personbilsagtigt. Vinden har hvislet sagte over karrossen, retningsstabiliteten er god størrelsen taget i betragtning, og instrumentpanelet er gedigent som i en VW Passat. Den 140 hk dieselmotor med DSG-gear arbejder afslappet og har kræfter nok til, at Sharan føles upåvirket, når den fyldes op med gods eller personer i alle syv sæder. Forbruget er opgivet til 17,5 km/l. Jeg satte maskineriet på hårdt arbejde en sen nattetime og kørte stadig omkring 12 km/l.

Ikke dårligt. Så hvad er problemet? Den er voldsomt dyr. Skulle jeg brødføde og transportere seks unger, kunne budgettet ikke engang hænge sammen med et gammelt VW rugbrød. Testbilens 597.320 kr. (grundpris 563.596 kr) med DK-pakke, metallak, udvidet musikanlæg med CD-skifter og el-sidespejle gør den først opnåelig om ti år.

© bilmagasinet.dk

Og så er Sharan ikke voldsomt meget større end VW Touran, der kan fås med lige så mange sæder. Reserveres tredje sæderække til de mindste passagerer, så går den an. Sharan har dog en fordel: Superpraktiske skydedøre, som gør det nemt for passagererne at stige ombord. Den må gøre det fremragende som taxa eller på gule plader. Sæderne i sig selv er også lækre; separate stole beklædt med alcantara her på Highline-udstyrsniveauet.

Der fås dog en del biler, der kan flytte syv personer langt billigere: Renault Grand Scénic med 163 diesel-hk, automatgear og Dynamique-udstyr koster omkring 390.000 kr. De tilsvarende Ford Grand C-Max og Peugeot 5008 2,0 HDi Premium aut. koster lidt mere. Skal du partout have et stort rumskib, har Renault sin Grand Espace, som rent komfortmæssigt er Sharan overlegen. Den koster omtrent det samme med 2,0-liters dieselmotor og automatgear. Men, ok, kvalitet koster. VW Sharan 2,0 TDI er uforskammet lækker, men til den pris fandt jeg et alternativ.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...