VW Polo Harlekin 2021
VW Polo Harlekin 2021

Total retro: VW Polo Harlekin vender tilbage

Volkswagen fejrer 25-året for den første farve-eksploderende Polo med en ny.

25. januar 2021 af Bjørn Skærup

Den første VW Polo Harlekin

Det er et kvart århundrede siden, at Volkswagen sendte den første Polo Harlekin på gaden. Egentlig skulle bilen med den specielle, flerfarvede lak slet ikke have været her. Det var en demonstration af de mange farver, VW tilbød Polo’en i dengang.

Men kunderne så den og var vilde med Harlekin. Faktisk så vilde at der dengang blev produceret 3.100 biler med paneler i rød, blå, gul og pistaciegrøn. Nu kommer der en ny Volkswagen Polo Harlekin skriver Boosted

VW Polo Harlekin 2021
VW Polo Harlekin 2021

Den nye Polo Harlekin kan ikke købes

Helt så mange bygge Volkswagen dog ikke denne gang. Faktisk nøjes de med én, så man kan desværre ikke bestille en Polo i de farver. Malingen kommer på den seneste Polo der hedder Mk.6 AW, den står i øvrigt overfor et snarligt facelift.

Halekin-farverne er dog ikke helt tilfælde, de symboliserer nemlig VW’s tankegang tilbage i 1994, hvor man i højere grad begyndte at bygge biler efter specifikke kundeordre.

VW Polo Harlekin 2021
VW Polo Harlekin 2021

Farverne betød noget

Baukasten-system kalde de grå tyskere det. Og det kan inddeles i fire kateorgier. Hvilket man forsøgte at illustrere på datidens Polo. Køreoplevelsen er blå, udstyret er gult og ekstraudstyr er rødt. Mens den pistacie-grønne skulle symbolisere de farver, Poloen kunne fås i. Volkswagen gik også farve-amok på at fra rat til sæder og gearknop?

For hver Harlekin-Polo blev der bygget fire ‘normale’ Polo’er i henholdvis blå, gul, rød og grøn. Før man altså satte de forskelligt farvede paneler på en bil. Den sidste originale Harlekin-Polo blev produceret i 1998.

VW Polo Harlekin 2021
VW Polo Harlekin 2021

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...