VW GTi Polo facelift


© VW

Volkswagen pirrer: Her er et smugkig på ny GTI

VW's minibil har fået et facelift og skal naturligvis ikke slippe for den vanlige GTI-manikure. Se den første tegning af bilen her!

11. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Ny GTI fra Volkswagen

Selv om man kunne fristes til at sige, at mærket de seneste år ikke har monopol på kategorien, så er VW stadigvæk ophav til  GTI-klassen, der siden 1976 har været synonym med sportstræk i Golf-klassen. Men det er ikke kun Golf-klassen, GTI tilfalder. Både VW Up og Polo har tidligere fået behandlingen, og med et nyt facelift til Polo, ser det ud som om at traditionen fortsætter.

VW har netop udgivet et konceptbillede af den nyeste tilføjelse til GTI-familien. VW fortæller, at den faceliftede version af VW Polo får officiel premiere i slutningen af juni 2021.

VW GTi Polo facelift hvid white forfra front
© VW

Hybriddrift?

Den tidligere udsmykning af VW Polo GTI var udstyret med den selvsamme 2,0 liters TSI-motor, der i Golf GTI leverer 245 hk, og som i Polo leverer 200 hk. Det er også et ubekræftet faktum, at den nye Polo GTI ikke bliver en opladningshybrid, som Cupra og Skoda ellers har forsøgt at placere i sportsvarianter. Vil du læse mere om hvordan det gik, kan du trykke her for at læse om Cupra Leon.

Det regulære facelift af VW Polo er nemlig gået en stor bue udenom netop hybriddrift. Det gælder også den nyeste generation af Skoda Fabia, der også nyligt er fremvist. Begge biler er baseret på MQB-A0-platformen, og et generelt tema med netop denne platform er, at den ikke egner sig til montering af større batteripakker.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...