VW ID.4 Gul front sving drejer elbil


© Bil Magasinet

VW kompenserer kunder: Tjek, om du kan få penge tilbage

Hvis dine tæer også er begyndt at fryse, når du kører VW's ID.-serie af elbiler, kan du måske se frem til en kompensation.

23. september 2021 af Frederik Hauschildt

Varmepumpen fungerer ikke korrekt

Tidligere på året begyndte VW at tilbagebetale en sum på ca. 1.900 kr. til over 50.000 tyske købere af ID.3 og ID.4. Køberne var blevet lovet en rækkevidde, der blev forlænget med 30%, hvis varmepumpen blev tilkøbt. 

Det kunne VW ikke leve op til - deraf tilbagebetalingen. Dengang lød meldingen, at danske kunder ikke ville blive godtgjort, eftersom løfterne på det danske marked var anderledes, fordi varmepumpen er standard i alle ID.-modeller på nær de allerbilligste herhjemme.

ID.4 kabine læder alcantara interiør
Udover kabinen

opvarmes også batteriet af varmepumpen - derfor kan rækkevidden sænkes, hvis pumpen ikke har tilstrækkelig effekt.

© Bil Magasinet

Dispensation i Danmark

Nu skal de danske ID.-kunder alligevel have kompensation, skriver FDM

ID.-ejere har modtaget en mail, der lover ejere af biler leveret før den 1. juli 2021 en tilbagebetaling på ca. 2.100 kr. Du kan dog ikke mærke på egne tæer, at problemet er opstået.

”I det daglige vil bilejerne nok ikke tænke så meget over det, for kabinen bliver stadig varmet op. Det vil sandsynligvis forkorte rækkevidden med nogle få kilometer, når kabinen skal varmes op," skriver Søren W. Rasmussen, som er bilteknisk redaktør hos FDM.

Hvis du vil undersøge, om din bil er omfattet af tilbagebetalingen, kan du bruge stelnummeret til at undersøge det ved at følge linket her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...