© bilmagasinet.dk

VW klar med elbiler i Danmark om et år

Up og Golf med elmotor kommer fra sommeren 2013

18. april 2012 af Mikkel Thomsager

European Wind Energy Association (EWEA) har holdt kongres i Bella Center i København, hvilket gav VW anledning til at præsentere den eldrevne version af VW Golf Blue-e-motion.

I modsætning til Renault, der er i fuld gang med at udvikle en hel serie elbiler, der er bygget til eldrift helt fra bunden af, så vil VW lave elbiler på basis af eksisterende modellen.

Den første af slagsen bliver en eldrevet Up. Den kommer til næste sommer. Nogle måneder efter den følger en eldrevet VW Golf. Den bliver bygget på den nye VW mellemklasse platform, som også bliver til en Golf 7. Platformen er angiveligt forberedt til flere forskellige drivmidler herunder strøm. Testbilen fra Bella Center præsenterer således teknik, men ikke den færdige elbil.

Den danske importør forventer at have begge modeller på det danske program. Priserne er endnu ukendte, men importøren forventer, at en el-Up lander mellem 150.000 og 200.000 kr. mens en el-Golf kommer til at koste mellem 250.000 og 300.000 kr. I begge tilfælde inklusive litium ion-batterierne. Renault sælger sine elbiler i Danmark uden batteri, som køberne efterfølgende skal leje.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...