VW indgår forlig: Så dyr bliver regningen i USA

Nu kan både Volkswagen og de amerikanske bilejere snart lægge dieselskandalen bag sig - den tyske bilgigant har ifølge flere medier indgået forlig

28. juni 2016 af Esben Skrumsager

Volkswagen har i følge flere internationale medier indgået forlig i USA efter sidste års afsløringer af snydesoftware installeret i millioner af dieselbiler fra den tyske bilgigant.

Således ser sagen nu endelig ud til at få en afslutning på det amerikanske marked, hvor de salgsmæssige konsekvenser af afsløringerne har været enorme – de første måneder efter afsløringerne faldt salget omkring 25 procent.

Forliget koster den tyske bilproducent, hvad der svarer til i omegnen af 100 milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skal Volkswagen i første omgang bruge omkring 65 milliarder kroner på at reparere eller tilbagekøbe de skandaleramte biler, som omfatter knap en halv million biler på det amerikanske marked.

Bilejerne vil blive tilbudt, hvad der svarer til mindst 35.000 kroner i kompensation foruden tilbagekøbsprisen.

Derudover har Volkswagen indvilget i at betale lidt over 18 milliarder kroner til en fond drevet af den amerikanske miljøstyrelse. Pengene skal betales over tre år og gå til udbedring af miljøskader.

Ydermere skal Volkswagen investere i omegnen af 13 milliarder kroner over 10 år i "nul-emissions-teknologi".

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...