Volkswagen ID.3 City 2021 priser
© Volkswagen

Spar 55.000 kr. og lev med kortere rækkevidde i ID.3

Volkswagen kommer med pris og data på den nye indstigningsmodel ID.3 City med 45 kWh batteri og kortere rækkevidde

17. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Årets Bil i Danmark 2021 falder i pris

Den nye City-version af ID.3 er Volkswagens bud i den billigere del af markedet for elbiler. 

ID.3 City kan køre 349 km på en opladning, og det kan hentes ind hurtigt, med lademuligheder på op til 100 kW. Måske lyder 349 km beskedent, bilens tidligere rækkevidde taget i betragning, men til en startpris på 269.995 kr., sætter det spørgsmålstegn ved mange andre elbils-alternativer.

For at sætte i perspektiv, så sælger blandt andre Mazda og MG elbiler med startpriser i 200.000-kroners-klassen. Ved hverken af ovenstående eksempler overstiger rækkevidden 250 km. 

Én ting, der taler lidt imod City er, at ladehastigheden på AC er nedsat fra øvrige ID.3 varianter. Du kan maksimalt lade med 7,2 kW fra en AC-stander.

Volkswagen ID.3 City nye billige priser
© Bil Magasinet

Life-variant med mindre motor

City slipper af sted med den lave pris på bekostning af et lille batteri. Er du mere til rækkevidde, men mindre til fart, kan du også gå på kompromis med elmotoren frem for batteriet: Den nye Life-variant giver dig muligheden for den mellemste batteristørrelse, men tager til gengæld motorkraften fra 150 hk til 145 hk. Det lyder ikke af meget, men det rykker 0-100 km/t-tiden fra 8,9 sekunder til 9,6 sekunder.

Prisen på Life er også marginalt mere end City: 299.995 kr. får dig 58 kWh, 423 km og en AC-ladekraft på 11 kW. Alle varianter kan stadigvæk hurtiglade med 100 kW DC, og på Life-varianten fylder det 100 km på batteriet hvert 8. minut.

Volkswagen ID.3 City nye billige priser

Formand for Danske Motorjournalister, Karsten M. Melche t.v., overrækker prisen for Årets Bil i Danmark 2021 til pr-chef for Volkswagen, Thomas Hjortshøj i Tivoli i København.

Flere elbiler på vej

Følger man VW, så kommer udviklingen ikke som nogen overraskelse. Mærket er den seneste tid gået all-in på EV-udvikling, og det ses på mange af mærkets seneste initiativer: Sidste år kunne vi tage til fremvisning af ID.4 og rapportere på udviklingen af det, vi formoder er ID.5 og ID.6.

Måske er det dog midlertidige navne. Pressemeddelelsen om de nye prisændringer nævner nemlig også en række nye elbiler, som vil lancere fra VW i løbet af 2021 og 2022: ID.CROZZ, ID.BUZZ, ID.BUZZ Cargo og den store, Passat-lignende ID. Space Vizzion.

Volkswagen ID.3 City nye billige priser

ID.AERO, også kendt som ID. Space Vizzion

© Volkswagen

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...