vw id aero
© VW

Her er Passat'ens elektriske fætter

VW er på med vej en ny elektrisk topmodel i det klassiske firmabilssegment, hvor de i lang tid har haft succes med Passat’en.

27. juni 2022 af Patrick Boje Jensen

Elektrisk sedan

Volkswagen har netop fremvist den næste elbil fra firmaet: En sedan i samme størrelse som VW Passat. Det betyder ikke, at Passat'en udgår - VW har været godt i gang med at teste den næste Passat. Den får navnet ID.Aero, og er netop blevet fremvist i Kina, hvor den i første omgang vil blive produceret og solgt. Der kommer også en europæisk version, der skal produceres i Tyskland.

vw id aero
© VW

Samme batteri

Det er vel at mærke kun en konceptbil, der er præsenteret i Kina, men den ser umiskendeligt produktionsklar ud. Den er lige under fem meter lang - ligesom den nuværende Passat - og fokus har ifølge VW været på at gøre den så aerodynamisk som mulig.

ID.Aero er baseret på samme grundlæggende teknik som andre biler fra VW, fx ID.4 og ID.Buzz. Batterimæssigt er der ingen nybrud - det bliver det samme 77 kWh batteri, vi kender fra VW’s andre elbiler. En bedre udnyttelse af strømmen skulle dog give en officiel rækkevidde på 620 km. Det er næsten 100 km mere end den mest sparsommelige ID.5.

© VW

Velkendt design

Designmæssigt er der heller intet chokerende ved ID.Aero, og både front og bag vil være genkendelige for dem, der har stiftet bekendtskab med en elbil fra VW.

Den europæiske udgave af ID.Aero forventes at rulle af samlebåndet i Emden i 2023. Her kommer den dog til at hedde ID.7, og her vil den kunne fås med et større batteri, der giver en rækkevidde på over 700 km.

ID.Aero er baseret på en tidligere konceptbil med navnet ID.Space Vizzion, som faktisk var en stationcar. Så det er slet ikke usandsynligt, at VW sender en stationcar-version af ID.Aero til Europa kort efter.

Der er endnu ingen meldinger om hverken opladning eller pris. En tidligere meddelelse fra vores tyske partnere hos Automedia var dog, at hurtigladning skulle kunne ske med 200 kW, og at der kan fylde 230 km på batteriet over 10 minutter.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...