2020 VW I.D. Neo prototype
2020 VW I.D. Neo prototype© Automedia

Spionfoto: VW tester deres nye elbil i frostvejr

Volkswagen I.D. Neo går i produktion sidst i 2019 – her er, hvad vi foreløbig ved

11. februar 2019 af Steen Bachmann


VW-hatchbacken I.D. Neo bliver den første model i mærkets nye eldrevne modelfamilie. Hatchbacken går i produktion sidst på året og testes lige nu i det nordlige Sverige under ekstreme temperaturer. Det er her, Automedia's fotograf har fanget en prototype. 

Elbilen bliver den første model baseret på Volkswagen’s 'modular electric drive matrix platform', også kaldet MEB. Adskillige andre modeller som sedaner, SUV'er og andre biltyper følger senere på samme platform. 

Det er to år siden, VW viste den første prototype af 'den elektriske Golf' på Paris Motor Show 2016. 

VW I.D. med op til 600 km rækkevidde

Der er endnu ingen meldinger fra VW angående batteriets størrelse og kapacitet, men det ligger fast, at platformen både tilbyder to- og firehjulstræk. Med 125W-drivline oplyser VW, at en rækkevidde på 600 km er realistisk.

Produktionen af den første I.D. – som tilsyneladende får navnet 'Neo' – begynder sidst i 2019. Bilen vil være hos VW-forhandlere i starten af 2020. 

2020 VW I.D. Neo prototype
2020 VW I.D. Neo© Automedia


Ifølge Automedia får I.D. et moment på omkring 300 Nm og en venderadius på under 10 meter. Det betyder, at det bliver en kvik bil, der også er egnet til bykørsel. Der vil kunne tilkøbes en lang række udstyr til komfort, sikkerhed og infotainment - i modsætning til almindelige biler vil det være muligt at købe adgang til tjenester via en app. Dermed kan man for eksempel nøjes med at betale for navigation i Europa i de dage, man er udenlands. 

Over 1 mio. elektriske VW'er i 2025

Der er ikke noget i vejen for at tilkøbe længere rækkevidde eller højere ydelse via appen – det bliver rigtig sjovt, når den forældede danske måde at udregne registreringsafgift på skal tage stilling til det...

Volkswagen's mål er at have 20 eldrevne modeller på markedet i 2025 produceret i over én million eksemplarer.

Vi følger sagen, og bringer mere nyt så snart, det er offenliggjort.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...