© bilmagasinet.dk

VW: Herre-udgave af Golf GTI

Vil kunne levere kittet som eftermontering, hvis køberne vil have det

17. maj 2010 af Steen Bachmann


VW viser en ny konceptudgave af Golf GTI på det årlige VW-træf i Østrig, Wörthersee Show. Navnet er Golf GTI Excessive og målet en skarpere fortolkning af den originale GTI.

Undervognen har strammere fjedre og dæmpere, og sporvidden er øget med 30 mm. Bremserne er 370 mm skiver for og 310 mm bag, og fælgene er nye 19"-alu fra BBS med 235/35 ZR19 semi-slicks. Den 2-liters TSI turbomotor er uændret, men ændring af indsugningen for mere luft hæver effekten fra 210 til 214 hk, mens momentet stiger marginalt.

 

© bilmagasinet.dk

Her er en dyb splitter nederst på frontspoileren, reviderede luftindtag, ændrede detaljer på skørter og en diffuser bagest. Afgangsrørene er i titanium, og her er ny hækspoiler og de nye LED-baglygter, der er standard på alle Golf GTI fra 2010.

Fås som eftermontering til Golf VI
I kabinen finder vi redesignede skålformede sæder med integrerede nakkestøtter i sort og rød, mens her er detaljer i børstet aluminium og gloss black. Hvis publikum tager vel imod bilen, vil VW tilbyde kittet som eftermontering på Golf GTI Mk VI.

 

© bilmagasinet.dk

Wörthersee Show blev første gang afviklet i 1982, og de senere år har VW sat en ære i at give en konceptbil premiere på showet. I 2007 viste de Golf GTI W12, i 2008 Scirocco GT24 og i 2009 var Polo ‘Wörthersee 09’-konceptet en forløbet for Polo GTI.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...