VW All in ny elbil elbiler 2020 2021
VW ID. Buzz© VW Group

VW-gruppen går all-in på eldrift: Se de nye elbiler

Nyt økonomisk udspil fra VW sætter halvdelen af gruppens udviklingsbudget på eldrevne køretøjer

29. november 2020 af Frederik Hauschildt

Afsætter halvdelen af budgettet

Volkswagen Group skriver, at de sætter halvdelen af deres budget til udviklingen af 'nye teknologier'. Herunder menes blandt andet digital instrumentering, hybridteknik og eldrevne drivliner. 

VW har hidtil fokuseret moderat på nye teknologier, men i den offentliggjort femårsplan står der, at gruppen vil hæve budgettet med 10 procentpoint. Det betyder, at koncernen fremover vil bruge 50 pct. af sit budget på udvikling af netop disse teknologier.

Det betyder, at vi har en masse nye elbiler at se frem til. Vi kender efterhånden til VW ID.3, Skoda Enyaq og Audi e-tron, men VW Gruppen har flere elbiler på vej.

VW All in ny elbil elbiler 2020 2021
VW ID. Aero


© VW Group

Hvor mange milliarder euro?!

Den nye redistribuering af VW's udgifter indebærer også, at de individuelle sektorer inden for punktet 'ny teknologi' får en anden tildeling. VW-gruppen har udgifter for over 150 mia. euro (1.116.360.000.000 kr. eller 1,1 billion kroner) over de kommende fem år, og 50 pct. af denne post skal gå til udvikling af nye teknologier. 

Hoveddelen af disse penge, ca. 35 mia euro, går til elbilsudvikling alene. Herefter investeres 27 mia. euro på digitalisering og 11 mia. euro i hybridteknik.

Det giver blandt andet anledning til den kommende model herover. VW kalder den ID. Aero, og den skal fungere som en fremtidig erstatning til Passat. VW regner med, at kunne sende Aero på gaden en gang i 2023.

VW All in ny elbil elbiler 2020 2021
VW ID.4© VW Group

Målet med digitalisering

Nu, hvor ID.3 er på gaden, ved vi, hvor den digitale udvikling bærer henad. Vi ved med Golf og Passat GTE, Skoda iV-serien og andre grønne biler, hvor dén del af udviklingen bærer henad. Men den digitale udvikling er først lige begyndt for alvor at finde vejen til VW's biler.

Blandt andet kan Audi's Artemis-initiativ kaste noget lys på, hvor gruppens ambition ligger. Artemis-projektet søger at udvikle et styresystem, som kan bruges på tværs af alle VAG-biler. 

Blandt andet demonstrerer Artemis en omgivende skærm, der fungerer til både døre og betjening af de øvrige moduler i bilen. Der er også demonstreret automatiske kørefunktioner, som kombinerer flere biler i formationer under langkørsel.

VW All in ny elbil elbiler 2020 2021
Audi

e-tron

© VW Group

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...