VW Grand California
VW Grand California er næsten højere end fiskerhusene ved Stenbjerg Strand i Thy

VW Grand California er perfekt til din danske sommerferie

VW Grand California er dit alternativ til et sommerhus. Kom med, når vi tester den 4-hjulede hval på en tur gennem Nationalpark Thy.

21. maj 2020 af Anders Richter

VW Grand California! Et sommerhus på hjul

Hvis du gerne vil bruge din bil til at rejse, har du nok allerede stiftet bekendtskab med autocamper-begrebet. Det er kort sagt en bil, der er indrettet, så du kan bo i den. Det betyder, at den er indrettet med sovepladser, et lille køkken og i nogle tilfælde endda også med bad og toilet.

Bil Magasinet er Danmarks mest bilnørdede bilblad! Start dit abonnement i dag ved at klikke hér, så du hver måned kan blive fyldt op med de vildeste facts om både nye og gamle biler...

VW Grand California

VW Grand California rager noget op, når du parkerer den ved stranden i Klitmøller, som også går under navnet "Cold Hawaii".

Grand California er den største autocamper fra VW

En af de bedste modeller på markedet er VW California, som er en autocamper baseret på mærkets Transporter-varevogn. Og nu har den fået en ny og større storebror i form af Grand California, der i stedet er baseret på den endnu større kassevogn, Crafter.

VW Grand California

Du har plads til meget i Grand California, men den er lidt upraktisk at have med rundt pga. størrelsen.

Grand California ligner en hval på hjul

Ved første øjekast ligner det en hval på fire hjul, og sådan føles den også at køre. Ved lyskrydsene er du vitterligt nervøs for, om du hiver trafiklyset ned, for en Grand California rager 2,97 meter op i luften. Havde det ikke været for det indbyggede bakkamera, ville parkering være umulig. Den måler 5,98 meter i længden, og det er endda for den lille Grand California, som hedder 600. Den fås også i en forlænget udgave, der øger længden til 6,80 meter.

VW Grand California

Et alternativ til VW Grand California er den mindre California, som er baseret på den mindre VW Transporter.

Grand California har WC og bad

Den helt store forskel i forhold til modellens lillebror er, at storebror er udstyret med et kombineret bad og toilet. Det giver nogle andre muligheder, når du er ude at rejse, og det gør dig også mere uafhængig af f.eks. en campingplads. Men der er også en bagside. Grand California er nemlig så stor, at du føler dig som en hval med rygsæk på, når du kører ind i en by. Det er også en bil, som er skabt til et enkelt formål, og det betyder også, at du ikke kan bruge den som dagligbil. Du køber en Grand California for at rejse i den – ikke for at køre til bageren om søndagen. Noget du sagtens kan gøre i den mindre California.

VW Grand California interiør

Kabinen i VW Grand California er et fint sted at opholde sig. 

Du kan sove bagest i Grand California

Bagest i vognen er et soveområde, hvor du kan ligge udstrakt op til 1,93 meter, og du kan tilkøbe en alkove, hvor en eller to børn også vil kunne sove.

Grand California egner sig efter min mening allerbedst til et eventyrlystent par, som gerne vil have den luksus at kunne sove ordentligt, og have et køkken, hvor man kan lave mad.

VW Grand California køleskab

Køleskabet i VW Grand California gør, at du kan bruge bilen til rigtig meget.

Kørte VW Grand California til Thy

Vi testede den af over nogle dage på en tur fra hovedstaden og til Thy, hvor den opførte sig fremragende. Selv om vestenvinden ruskede hårdt i den store vogn, holdt gasfyret en konstant temperatur, og det var muligt for flere personer at opholde sig i bilen, uden du følte dig klemt.

VW Grand California køkken

VW Grand California gemmer også på gasblus og en håndvask. Smart!

177 hk i VW Grand California

Eneste motorvariant er en 177-hestes diesel monteret med et 8-trins automatgear, og den har præcis kræfter nok til at flytte det store skrummel op til 130 km/t – helst ikke mere end det.

Startprisen på 695.000 kr. virker fair. – også selv om du hurtigt får fyldt ekstraudstyr i den for 100.000 kr.

Bil Magasinet er Danmarks mest bilnørdede bilblad! Start dit abonnement i dag ved at klikke hér, så du hver måned kan blive fyldt op med de vildeste facts om både nye og gamle biler...

VW Grand California WC

Den store forskel mellem lillebror VW California og storebror VW Grand California, er, at sidstnævnte har et komplet toilet med bruser indbygget.

VW Grand California 2,0 TDI aut. 600 specs

  • Pris 695.000 kr.  
  • Motor R4, 1.968 cm3, 16V, turbodiesel
  • Ydelse 177 hk ved 3.600 o/min, 410 Nm ved 1.500 o/min
  • Topfart 162 km/t  
  • 0-100 km/t ca. 14,0 sek.
  • EU-miks (WLTP) 11,3 km/l
VW Grand California soveplads

De bedste sovepladser i VW Grand California er bagi, men du kan også tilkøbe pladser (mest til børn) oppe over chaufføren. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...