Hvor meget tror du, en VW Golf R32 med 2.900 km på tælleren er værd?

Kunne du forestille dig at have en VW Golf R32 stående i garagen med kun 2.900 km på klokken? Heller ikke os, men sådan et eksemplar er netop blevet solgt.

24. august 2020 af Bjørn Skjærup

Urørt VW Golf R32 er netop solgt

Hvorfor og hvem der i 2004 købte en Volkswagen Golf R32 og besluttede sig for ikke at køre i den, ved vi ikke. Faktisk er det os en mindre gåde.

Men bilen eksisterer ikke desto mindre. Det perlemorsblå eksemplar på billederne er solgt fra ny hos Volkswagen of Hagerstown i USA. Og den oprindelige ejer stod på registreringsattesten helt frem til februar i år, hvor bilen blev solgt videre til sin blot anden ejer i løbet af 16 år, skriver boosted.dk

Solgt for tæt på 400.000 kr. 

Og det er den person, der her små seks måneder senere har besluttet sig for, at bilen skal videre. Og videre er den kommet. Til en sindssyg pris. Da der var en time tilbage af budrunden på brugtbilssitet Bringatrailer (og hvis du ikke følger med derinde, så kan du godt komme igang!) var bilen budt op i 45.000 dollar. Men her endte hammerslaget slet ikke.

Den så godt som urørte 3,2-liters top-Golf blev solgt for svimlende 62.000 dollars. Altså lige i underkanten af 400.000 kroner. Det er selvfølgelig uden dansk afgift.

241 hk og 320 Nm

For den slags penge har køber fået sig en 3,2-liters VR6’er med et himmelsk lydspor, seks manuelle gear og en ydelse på 241 hestekræfter og 320 newtonmeter. Desuden et interiør der ligner det, det er – nemlig totalt urørt!

Ligesom resten af bilen i øvrigt. Hvor urørt spørger du måske? Tjo, det beskyttende plastik fra leveringen i 2004 sidder stadig rundt om rattet.

Vil du gerne læse hele historien om VW Golf R32, og hvordan at det faktisk var bilen, som introducerede DSG-gearkassen, så klik hér!

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...