© bilmagasinet.dk

VW Golf Cabriolet 1,4 TSi

VW Golf Cabriolet er en Audi A3 Cabriolet med Golf-tøj på. Det bliver den dyrere, men ikke ringere af.

8. marts 2012 af Mikkel Thomsager

VW Golf har fine traditioner for cabriolet-modeller. Alligevel var det Audi A3, der fik førsteserven, da den nye lille mellemklasse-cabriolet skulle lanceres, selv om den lukkede A3 selvfølgelig er en ældre model. Så lad os lige rekapitulere, hvad Audi A3 Cabrio er for en størrelse: Det er en særdeles vellykket lille cabriolet. Den er flot, lækker, rummelig og udsædvanlig praktisk og brugbar af biltypen at være. Førerpladsen i A3 Cabriolet er lige efter bogen - designet er flot og finishen er lækker. Det gælder også cabriolet-løsningen, der i øvrigt åbenbarer sig på rekordtid. Du kan nå at køre kalechen ned, mens du holder for rødt. Bagagerummet er på 260 liter (i Golf’en er det 250 liter), og adgangen er besværlig.

Men rummet er af konstant størrelse, fordi kalechen har sit eget aflukke. Bagsædepladsen giver plads til, at to voksne kan finde sig til rette, og kabinen er generelt rummelig og brugbar med alle de kendte Audi-kvaliteter. Og så kører A3 Cabrio så godt, som enhver A3/Golf-variant. Karrosseriet er stift, så du kun mærker lidt til vridninger i karrosseriet. Det er en diciplin, som Audi har demonstreret sine evner i adskillige gange før.

Nu kommer der så en VW-version af bilen. Det manglede bare, det var trods alt VW Golf, der startede bølgen, og Golf-versionen er selvsagt lige så god som Audi-versionen. Eneste forskel er måske, at den gamle Golf Cabriolet endte med at få et pigebil-image. Spørgsmålet er, om den nye også har det? Hvis det er tilfældet, så er løsningen nær, for selv om Audi som mærke generelt er dyrere end VW, så er cabriolet-versionen af Audi A3 billigere end den åbne Golf. En A3 1,2 TSI (105 hk) starter ved 389.636 kr., mens en Golf Cabriolet med samme motor starter godt 10.000 kr. højere ved 399.992 kr.

Denne Golf Cabriolet 1,4 TSI med 160 hk til 437.992 kr. ligner ganske vist en prisbasker, men det skyldes, at den 160 hk version af Audi A3 Cabriolet har den 1,8-liters (og federe) motor, der starter ved 459.776 kr. Men du kan stadig få en A3 Cabriolet 1,6 TDI med 105 hk fra 400.288 kr. Så er spørgsmålet, om jeg ikke napper Audi-versionen, og dermed sikrer mig, at der ikke følger lidt Golf-pige med i bagagerummet.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...