© VW

VW genopliver kultfænomen

Beach buggy'en fra de glade 60'ere er tilbage – og denne gang kører den på strøm. Mød den nye konceptbil VW ID. Buggy.

1. februar 2019 af Søren Juul
© VW

I 1964 byggede amerikanske Bruce Meyers den allerførste beach buggy. En top- og dørløs lille sandfræser i glasfiber bygget på en VW Boble, som et alternativ til tunge firehjulstrukne jeeps. I 1967 byggede han endnu en buggy og stillede op i ørkenræset Baja California. Det gik fint, for han satte ny rekordtid på turen fra Tijuana til La Paz.

Siden blev biltypen kult og et hyppigt syn på de californiske kyster. Og har du en vis alder, har du helt sikkert også set biltypen fræse rundt herhjemme i sommerlandskabet med en karakteristik pludren fra boksermotoren i hækken.  

Den originale Meyers-Manx Buggy fra 60erne. 

© VW

Elbil med 60'er-design

Fik du aldrig bygget én hjemme i garagen? Pyt! Nu får du (måske) chancen for at købe et spritny og moderne eksemplar i en nær fremtid. Volkswagen udvikler nemlig på livet løs på deres nye MEB-platform (modular electric drive matrix) til elbiler og den kan tilsyneladende også bruges til små serier af skøre livsstilsbiler.  

Mød den nye VW ID. Buggy, som er inspireret af de californiske beach buggies. Den er uden døre eller tag og de skærmløse hjul er monteret med offroad-dæk, så du kan fræse rundt på Rømø uden at sidde fast i sandet. 

Hvis du vil have lyden af de glade 60'ere bag rattet, må du sætte et nummer med Beach Boys på anlægget, for boksermotoren er afløst af en sagte hvinen fra en eller flere elmotorer. 

Vi har i skrivende stund ikke yderligere detaljer på konceptbilen. Den får premiere på den internationale biludstilling i Genève, som løber af stablen fra 7. til 17. marts.   

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...