Golf GTD skal være en GTI for de miljøbevidste
Golf GTD skal være en GTI for de miljøbevidste© bilmagasinet.dk

VW genopliver GTD

Seneste generation Golf kommer nu som diesel-GTI

31. marts 2009 af Carsten Nymann

Har du bare én gang slået vejen forbi en af driftige autoforhandlere som for 10 år siden indledte en hidtil uset import af brugte Golf I og II fra Tyskland, ja så har du set skiltet før.

Det lille GTD-emblem på bagsmækken, der skulle overbevise kunderne om, at den diesel-drevne udstyrsvariant var en slags GTI bare for de brændstofbevidste.

Udstyret med en lille, eftermonteret intercooler bag venste forlygte kunne ydelsen da også tvinges op på 80 hk, men derudover var der måske ikke så meget GTI over GTD.

GTD-betegnelsen døde lige så stille med introduktionen af TDI-motorerne (og SDI, hvis nogen kan huske den ikke-trykladede version) i Golf III i 1993.

Nu har VW imidlertid fundet tiden moden til at genoplive GTD-emblemet, og denne gang er der gjort mere for at bilen skal være et reelt, dieseldrevet alternativ til GTI.

Nyheden præsenteres på Leipzig Motor Show lige nu.

Motoren i Golf VI GTD er den kendte 170 hk 2-liters TDI Commonrail, som er koblet sammen med en 6-trins manuel gearkasse.

VW lover accelerationstider på 8,1 sek fra 0-100 km/t og en tophastighed på 222 km/t - til sammenligning går GTI fra 0-100 km/t på 7,1 og har en tophastighed på 240 km/t.

Altså følger diesel-GTI'en på papiret ikke helt sin benzinbroder, men ude i virkeligheden vil GTD'ens 350 Nm ved 1.750 o/min næsten med garanti føles af mere end papirerne anerkender.

Dertil kommer, at GTD i snit går 18,9 km/l og udleder 139 g. CO2/km, hvorimod GTI går 13,0 km/l og udleder 181 g. CO2/km.

Så er man miljøbevidst, men vil man frygtelig gerne have en Golf GTI, ja så er GTD måske en mulighed - især fordi bilen nu er stylet og udstyret fuldstændig ligesom GTI'en.

Vi har endnu ikke danske priser eller introduktionstidspunkt, men i Tyskland bliver GTD prissat stort set parallelt med GTI til ca. €27.000.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...