VW Polo GTI R5
VW Polo GTI R5

VW: Fremover skal vores racerbiler køre på el

Den elektriske revolution skyller også ind over motorsporten, og nu sigter VW på el som fremtidens drivmiddel. Få forklaringen her

28. november 2019 af Steen Bachmann


Volkswagen-koncernen satser hele butikken på deres nye elbilplatform, der skal bruges til små og større biler i et bredt udvalg af mærker fra Audi over Seat og Skoda til VW.

Når kursen er sat mod en elektrisk fremtid, giver det ingen mening af blive ved at bygge og udvikle fossildrevne racerbiler. Derfor vil fuldt eldrevne racerbiler på relativt kort sigt afløse fabrikkens nuværende motorsportsaktiviteter, hvor bilerne kører på en eller anden form for fossiludvundet brændstof, typisk benzin.

Det er VW ID.R-racerbilen, skal være spydspids for offensiven. Den har i år sat rekorder på Pikes Peak (USA), Nürburgring (Tyskland), Goodwood (England) og Tianmen (Kina). 

Vil kun udvikle eldrevne racerbiler

Udover at blive ved med at udvikle ID.R vil Volkswagen Motorsport udvikle nye motorsportskoncepter på den elektriske modulplatform (MEB).

”Volkswagen Motorsport demonstrerede potentialet i den elektriske drivlinje med ID.R. Nu er det tid til at tage endnu et skridt ind i fremtiden: Volkswagen kommitter sig konsekvent til e-mobilitet og vil udfase fabriksstøttede motorsportsprojekter, der benytter forbrændingsmotorer”, siger Dr. Frank Welsch, Bestyrelsesmedlem i Volkswagen personbiler med ansvar for teknologisk udvikling. 

VW ID.R
VW ID.R

Elektriske drivliner i racerbiler skal fungere som kørende laboratorier i udviklingen af nye eldrevne gadebiler - men de skal også bruges som en platform for marketing, der kan inspirere folk til at skifte til en elektrificeret bil. 

”Det er derfor, vi ønsker at fokusere mere end nogensinde på fabriksstøttede motorsportsaktiviteter baseret på elektriske drivlinjer og fortsætte med at udvide vores aktiviteter med udviklingen af MEB. Vi har fokus på innovative teknologier, der er relevant for fremtidens bil,” siger Sven Smeets, direktør for Volkswagen Motorsport. 

Kunde-racerbiler går også over til el

Volkswagen Motorsports program for kunder vil også blive elektrificeret. I første omgang vil man analysere og vurdere forskellige motorsportsdiscipliner, platforme og køretøjstyper. 

Parallelt med dette, vil produktionen af Golf GTI TCR baneraceren stoppe i slutningen af 2019, men servicering af kunder og levering af reservedele vil være garanteret på langt sigt.

VW Polo GTI R5

Polo GTI rallybilen vil fortsat være en del af programmet for private kunder og vil fortsat blive produceret, men Volkswagen Motorsport vil ikke længere være aktiv med fabriksstøttede aktiviteter i rally.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...