VW er godt irriteret over, at det tyske postvæsen producerer deres egne biler

Verdens største post-firma, Deutsche Post DHL Group, er store nok til at gå uden om giganten VW og i stedet producere deres egne elbiler til at levere post i.

19. oktober 2016 af Mathias Brandt

Når man er verdens største post- og kurervirksomhed, så kan man godt tillade sig at stille krav til sine leverandører. Det var også det Deutsche Post DHL Group gjorde, da de som led i deres strategi om at være miljøvenlige havde brug for en eldrevet budbil i stedet for de gamle og udtjente VW Caddy'er og Ford Transits, de kørte rundt i. 

Desværre var der ikke nogen af de etablerede bilmærker, som i deres øjne kunne leve op til kravene. Derfor gik Deutsche Post DHL Group til Streetscooter GmbH med deres behov. Det gode samarbejde har ultimativt mundet ud i, at Deutcshe Post DHL Group købte 100% af Streetscooter tilbage i december 2014 for at producere elbiler til eget brug. 

Streetscooter har en snedig produktionsstrategi

For at spare så mange penge som muligt og køre produktionen effektivt har Streetscooter sammensat en produktion, som udelukkende er baseret på at samle bilerne. Alle dele bliver derfor leveret direkte til produktionslinjen fra underleverandører. Fx kommer drivlinjen fra Bosch og lygterne fra Hella. 

Lige nu bliver der produceret omkring 5.000 biler hvert år med mulighed for at øge produktionen yderligere. På nuværende tidspunkt er 1.000 biler ude på vejene og leverer pakker og post til kunderne.

Volkswagen er irriteret

Ifølge Reuters er Volkswagens direktør, Matthias Müller, ikke tilfreds.

– Jeg er ekstremt irriteret. Selvfølgelig spurgte jeg mig selv, hvorfor Deutsche Post ikke har snakket med Volkswagens erhvervsafdeling, så de kunne lave et lignende produkt til dem. Men lad os nu se, om vi ikke alligevel kan få en fod indenfor, siger Matthias Müller.

Om det er rigtigt, at Deutsche Post ikke har spurgt VW, er desværre ikke bekræftet. Og Hr. Müllers udtalelse om, at de nok skal få en fod indenfor, er stadig ukonkret. Så indtil nu producerer StreetScooter bare løs til Deutsche Post. Foruden deres arbejdsvogn laver de også en del andre typer transportmidler såsom elcykler og el-motorcykler. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...