VW e-Golf bagfra ystad saltsjöbad

VW e-Golf: Når naboen ikke må se, at du kører elbil

Hvis du er på jagt efter en af de mest diskrete elbiler på markedet, så står VW klar dig at sælge dig en e-Golf. Den har en reel rækkevidde på 200 km. Læs vores test af bilen hér.

16. januar 2019 af Anders Richter

VW e-Golf er en diskret elbil

Sidste år blev en af de mest diskrete elbiler opgraderet med et nyt og større batteri samt længere rækkevidde. Desværre er der ikke mange, som har lagt mærke til det, for VW e-Golf er vel nok den mest diskrete elbil på markedet. Det er kun lysstriben nederst i kofangeren og den manglende motorlyd, der afslører, at eldrift er en hjørnesten i fremtidsplanerne for verdens største bilkoncern.  

VW e-Golf blå forfra

e-Golf virker som en helt normal Golf

Har du siddet i en normal VW Golf, vil du med det samme føle dig hjemme. Alt virker helt normalt med undtagelse af instrumenterne, som viser kWh i ­stedet for o/min. Batteripakken er på 35,8 kWh, hvilket giver en laboratorierækkevidde på 300 km. VW har ikke gode erfaringer med laboratorietal, så de er hurtige til at understrege, at rækkevidden i virkelighedens verden ligger på 200 km. Det tal er ikke grebet ud af den varme luft.  

VW e-Golf gearknop

Hvor langt køre en e-Golf på en opladning?

I løbet af testugen fik testbilen lov til at køre fra København og til Ystad i Sverige tur/retur. Turen er 198 km, og selv om den faktisk blev ladet i Ystad, så ville den kunne have klaret turen uden opladning. En af de store konkurrenter til VW e-Golf er BMW i3. De koster præcis det samme, men der er store forskelle. Hvor VW e-Golf virker som en helt normal bil, der tilfældigvis kører på el, virker BMW’en mere anderledes, alternativ og fremtids­agtig. Der findes dog kunder til begge typer af elbiler, så valget er dit.  

VW e-Golf motor

I fremtiden får e-Golf større batteri

Det eneste, du skal huske på, er, at der på elbilsområdet sker rigtig meget i øjeblikket. Hvis du har brug en længere rækkevidde, bliver du nødt til at vente lidt endnu. Rygterne går allerede nu på, at VW i 2019 vil introducere en e-Golf med en batterikapacitet på 48 kWh, hvilket angiveligt skulle give en rækkevidde på 420 km. Så begynder det at ligne noget. Indtil da vil mange dog kunne leve med denne.

VW e-Golf fælge

VW e-Golf – Alle de data, du skal bruge

Plus +

 • Gennemarbejdet 
 • Fin kabine 
 • Infotainment

Minus –

 • 200 km er stadig for lidt for mange danskere

Vi synes 

 • VW e-Golf er et skridt på vejen mod den elektriske revolution.

VW e-Golf specifikationer 

 • Pris 316.495 kr.
 • Batteri 35,8 kWh
 • Ydelse 136 hk, 290 Nm
 • Topfart 150 km/t
 • 0-100 km/t 9,6 sek.
 • NEDC-rækkevidde 300 km
VW e-golf Tesla Model s
Hvis du gerne vil køre elbil, men synes en Tesla er for stor, så kunne VW e-Golf være en mulighed. Desværre er rækkevidden ikke så stor som i Tesla.

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.