VW e-BULLI

Er det helligbrøde? VW ombygger det ikoniske rugbrød til at køre på strøm

VW T1 er navnet på det ikoniske "Rugbrød" som de senere år er blevet yderst populært blandt entusiaster og samlere, og nu er fabrikken klar til at ombygge de gamle T1'ere til at køre på strøm. Læs alt om bilen hér!

25. marts 2020 af Christian Birkekvist
VW e-BULLI

Rugbrødet får strøm

Så er VW's erhvervsafdeling har netop vist sin helt nye konceptbil frem. Den hedder e-Bulli, og er faktisk langt fra ny. e-Bulli er en elektrificeret version af den gamle klassiker, Type 2 eller VW "Rugbrødet" om man vil. 

Helt præcist er der tale om en T1 Samba-Bus fra 1966, der har fået en grundig restaurering. Elvognen er udstyret med elektriske komponenter fra VW's nuværende elmodeller. Salgstalen her lyder på nul emission i et af bilindustriens store ikoner.

VW e-BULLI

Tæt på fordobling af hestekræfter

Den 4-cylindrede boxermotor med 44 hk og 102 Nm, har fået sparket til fordel for en elmotor med 83 hk og 212 Nm. Topfarten er elektronisk begrænset til 130 km/t mod den oprindelige T1’ers 105 km/t. 

Kraftoverførslen sker via en automatisk 1-trins gearkasse, og gearvælgeren er nu placeret mellem fører- og passagersædet. e-Bulli’s elmotor er ligesom den gamle boxermotor placeret bagi og trækker på bagakslen. 

VW e-BULLI

Rækkevidde på over 200 km

Det er et 45 kWh litium ion-batteri, der fordrer elmotoren med strøm. Batteriet lades op via et CCS-ladestik. En AC-lynoplader kan oplade batteriet med en ladeeffekt på op til 22 kW. Og en DC-lynoplader kan benytte en ladeeffekt på op til 50 kW. Sidstnævnte kan lade batteriet op til 80 pct. på 40 minutter. For en fuldt opladt e-Bulli er rækkevidden på over 200 km.

VW e-BULLI

Priser fra 485.000 kr.

VW el-Rugbrødet skulle have været præsenteret på den klassiske bilmesse Techno-Classica 2020, som dog er blevet udskudt. Derfor præsenterer VW nu e-Bulli med ord og billeder online. e-Bulli kommer ikke kun til at være en konceptbil. 

Den vil kunne bestilles hos eClassics, der har planer om at tilbyde T1-ombygninger og komplette T1-biler i stil med den nye e-Bulli. De tilbyder den ombyggede T1’er til priser fra 485.000 kr. i Tyskland (€ 64.900).

VW e-BULLI

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...