© Anders Richter

Står i kø for at holde ferie på fire hjul: Markedet for autocampere er steget 70 pct.

Der er stigende efterspørgsel efter at holde ferie i et rullende sommerhus som VW California

28. juli 2021 af Steen Bachmann

Det generelle marked for autocampere er oppe med knap 70 pct. fra sidste års rekordår, og forhandlere må dagligt sende familier ud af butikken uden at kunne udleje eller sælge dem en autocamper med kort varsel.

Branchen ser en ny tendens: Det er ikke længere kun det grå guld, der driver markedet, for især børnefamilier og et yngre publikum har kastet deres kærlighed over autocamperen. 

Coronakrisen har betydet, at danskernes rejsevaner forandrer sig.

2021 bliver rekordår for autocampere

“Vi mærker en sult efter at få nye oplevelser, hvor frihed og samvær er i førersædet. Det sender autocamper-markedet på rekordtur igen i år. Sidste år slog salget alle rekorder, hvor også vores California-modeller var eftertragtede. Alt peger på, at vi i 2021 får endnu en rekord, hvor markedet indtil videre er steget med knap 70 pct.," siger Ib Jakobsen, der er direktør for Volkswagen Erhvervsbiler, til Bil Magasinet.

VW California 6.1 betjenes fra trykskærme, hvor man for eksempel kan køre taget op og ned og tjekke kapaciteten på det ekstra batteri, der anvendes når dieselmotoren er standset.

© Anders Richter

Er det velhavende efterlønnere, der driver efterspørgslen?

“Det var det i mange år sammen med pensionister, men det billede er ved at ændre sig, og nu ser vi målgrupper få smag for at have en autocamper. Vi oplever en stigende interesse fra yngre par og børnefamilier, der ser Volkswagen California som en bæredygtig rejseform, hvor det er de gode oplevelser og muligheden for at skabe nye minder, der er i centrum.”

Volkswagen har lang leveringstid på biler som California. Som det er nu, skal de hen til slutningen af 2021, før man kan få leveret en.”

Læs flere fede bilartikler i Bil Magasinet. Husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet i dag ved at klikke hér!

Forlænget prøvetur

Hvilke muligheder er der for at leje en autocamper i Danmark?

“Vi har åbnet for udlejningen af Volkswagen California til dem, der går og drømmer om at investere i en autocamper. Vi har åbnet seks California-centre spredt rundt i landet, hvorfra forhandlerne hjælper danskerne mod nye eventyr ved at give dem en smagsprøve på at have en camper. Interessen for sådan en forlænget prøvetur er stor, og vores forhandlere fortæller, at de allerede blev revet væk op til sommer.”

Er det en anden type ferie end en almindelig bilferie?

“Uden tvivl. I en autocamper kan du udforske Danmark på helt nye måder, da man ikke skal overnatte på hotel. Det giver mere fleksibilitet i forhold til overnatning. Desværre er vi jo begrænset lidt i Danmark, da vi ikke har “allemandsretten”. Derfor kører vi for tredje år i træk med California Stays, hvor vi giver California-ejere mulighed for at overnatte i naturen. På den måde kan vi åbne for et Danmark, mange ikke er vant til at opleve,” lyder det fra Ib Jakobsen fra VW Erhvervsbiler.

Vi har lige testet en helt ny mini-camper fra VW - det kan du læse om her!

VW California 6.1
Du kan tilkøbe en 2-farvet kulør til VW California. Det koster dog heftige 55.000 kr. ekstra...

5 detaljer fra California 6.1

I august 2020 satte Anders Richter fra Bil Magasinet et kig på den nyeste VW California 6.1, hvor han sætter fokus på 5 af de fedeste detaljer. Og han har også lavet en video, som du kan se i bunden. Go' fornøjelse!

1 I VW California har fået en bedre seng

VW California er ikke overraskende en camper, og det er den nyeste generation, vi har fået fingrene i her. Seneste generation går under navnet VW California 6.1, hvilket betyder, at dette er den faceliftede variant af VW Transporter i den sjette generation.

Der er ikke lavet grundlæggende om på California 6.1, men alligevel har den fået et par nye detaljer. Den har bl.a. fået et indbygget vaterpas, så du kan parkere bilen i vater, så du sover bedst muligt om natten – smart!

Den har også fået en ny madras ovenpå. Det nye er, at de gammeldags træmeder, der før gik på tværs, nu er erstattet af en slags skruefjedre i plastik (se dem i videoen nederst). Og dem sover man ærligt talt bedre på en før. Det er samme slags skruefjedre, der også er brugt i VW California's storebror, Grand California, som du kan læse en test af hér!

VW California 6.1
Slår du det elektriske foldetag op, kan du ligge ovenpå og sove.

2 | Du kan have 4 cykler med i VW California

En af de fede ting ved en VW California er, at du kan have plads til al din oppakning – inklusive cykler. Du kan få en original cykelanhænger ved at betale 6.050 kr. ekstra, men så har du også plads til at medbringe hele 4 cykler, når du kører på tur. Og det er altså en smart detalje. Specielt hvis du gerne vil lade bilen stå på en campingplads og gerne udforske nærmeste by uden at skulle slæbe det hele med. 

VW California 6.1
Køber du en cykelholder til bagsmækken, kan du medbringe op til 4 cykler.

3 | VW California kører også meget godt

VW California kører ikke overraskende som en VW Transporter, og det er en af de mest velkørende varevogne på markedet. En California er fyldt op med mange tunge campingting, så husk at vælge den 150-hestes diesel som minimum. Den kan klare ærterne, og faktisk kan den sagtens holde en relativt høj marchfart, hvis turen går ned gennem Europa på Autobahn med fri fart. 150 km/t er intet problem. 497.611 kr. er prisen for den i kombination med et DSG-gear, som du ikke kan undvære. Du SKAL købe en California med 6.1 med DSG-gear. Hvis ikke du gør det, kommer du til at fortryde det – specielt på de længere ture.

Skal det gå stærkere, findes der også en kraftigere dieselvariant med 199 hk. Det hæver dog prisen til 544.252 kr. med DSG-gear. Den fås også med 4Motion-firehjulstræk, hvilket igen hæver prisen yderligere til 594.402 kr.

Undervognen er blød og komfortabel, og det eneste du må leve med, er diverse knirke- og skramlelyde fra alt det habengut, du kører rundt med i skabene. 

VW California 6.1
En VW California er faktisk meget komfortabel på de lange stræk. Men husk at vælge minimum 150 diesel-hk og ikke mindst DSG-gear.

4 | Du kan spise honningkage i en California

A' hva' ka' du? Ja, du hørte det på Bil Magasinet først: Sæt kursen mod Christiansfeld i Sønderjylland med familien. Find ud af, at der er fyldt helt op på den café i byen, som laver de allerbedste honningkager. Øv, tænker du umiddelbart, indtil du kommer i tanke om, at du jo bare kan nyde kagen i bilen. 

Drej forsæderne rundt, monter det lille bord i midten, som foldes ud på få sekunder, og herefter er det bare om at nyde en kop kaff' og kage'!

Og når du så finder ud af, at du har købt meget mere honningkage end det, du kan spise, er det jo megafedt, at VW California har et indbygget køleskab, hvor du kan tage resterne med videre. 

Fik vi nævnt at VW California er verdens fedeste køretøj???

VW California 6.1
Er det en honningkage? Jep! Og der var ikke en krumme tilbage efter redaktionens udsendte havde spist op.

5 | Vi har lavet en video om VW California...

... som du helt klart bør se. I den bruger Anders Richter nogle minutter på at gennemgå samtlige fede detaljer i den nye VW California, og hvis du overvejer sådan en, er det et must at se videoen. Du kan se den herunder, eller du kan hoppe videre ind på Bil Magasinet's YouTube-kanal, hvor der hver uge kommer nye videoer. Husk derfor at abonnere på vores kanal – på den måde får du en besked, hver gang vi har lagt nyt (og ikke mindst gratis) indhold op!

Husk at...

... abonnere på Bil Magasinets YouTube-kanal, så du hver uge får besked, når den nyeste video er klar. 

VW California 2,0 TDI 150 DSG Ocean | Specs

Motor

  • 2,0, turbodiesel

Effekt

  • 150 hk og 340 Nm

Forbrug

  • 12,0 km/l

Ejerafgift

  • 3.440 kr.

Mål

  • L/B/H 490/190/195 cm

Pris

  • 600.762 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...