volkswagen I.D. buzz interior
2020 Volkswagen I.D. Buzz

Med et tryk på VW-symbolet kører rattet ind i instrumentbordet, hvorefter bilens computer overtager styringen.

Det nye Rugbrød låser op, når det genkender dit ansigt

Den eldrevne Volkswagen I.D. Buzz kommer i 2020 med autopilot og kunstig intelligens udviklet af grafikkort-specialisten Nvidia

14. januar 2018 af Steen Bachmann

Den første model i den nye elbilfamilie fra Volkswagen kommer i 2020. Det bliver den eldrevne I.D. Buzz, der er en genfødsel af det ikoniske Rugbrød. Bilen vil blive født med delvist selvkørende funktion, der frem mod 2025 vil blive opdateret, indtil bilen kan køre uden hjælp fra føreren. 

Autopiloten skal styre både komfort-, sikkerheds- og køreassistentsystemer baseret på behandling af data fra sensorer uden på og inden i bilen. 

Få nye funktioner trådløst

Systemerne vil blive forbedret og opgraderet via software updates, der vil kunne gennemføres automatisk via den trådløse internetforbindelse, som er standard. Tesla har opdateret sine biler på denne måde siden 2012, og det fungerer fint.

Det vil også være muligt at tilføje flere egenskaber, efterhånden som teknologien indenfor selvkørende biler udvikles. Takket være deep learning, vil fremtidens biler være i stand til at lære at vurdere forskellige trafiksituationer nøjagtig og analysere andre trafikanters opførsel og derudfra foretage den rette handling.

volkswagen I.D. buzz driving
2020 Volkswagen I.D. Buzz

Bilens kunstige intelligens er baseret på Nvidia Drive IX Intelligent Experience Platform. Den omfatter ansigtsgenkendelse til at låse bilen op, diverse funktioner i kabinen betjent ved fagter, en stemmestyring, der forstår almindelig tale, og et system, der registrerer førerens manglende opmærksomhed på kørslen. 

Bortset fra ansigtsgenkendelse fås alle disse systemer allerede i dag, så der er ikke tale om nye opfindelser, men om videreudvikling af eksisterende teknologi.

volkswagen I.D. buzz interior
2020 Volkswagen I.D. Buzz

I.D. Buzz er medlem af VW's nye elbil-familie, der fra 2020 gradvist vil introducere fuldautomatiseret og førerløs kørsel. Indtil 2025 er det planen at introducere 20 nye elbiler og blive ledende indenfor e-mobility.

Den nye familie er baseret på den nyudviklede MEB-platform til elektrificerede køretøjer. Den har batteripakke placeret i gulvet mellem akslerne og giver designerne nye muligheder, fordi den er så kompakt. 

I.D. Buzz bil få head-up-display med Augmented Reality, hvor computergenerede billeder med eksempelvis information fra navigationssystemet projekteres op på frontruden. Dermed smelter beskeder fra navigationen og virkeligheden sammen, hvilket skal give en mere simpel og dermed sikker hjælp til kørslen.

Målet er, at den 5-personers I.D. med ydre dimensioner som en Golf skal koste det samme som en mellemudstyret Golf i dag. Det vil sige i omegnen af 300.000 kr.

Der er ikke oplyst priser for Rugbrødet, som altså også lanceres i 2020. 

volkswagen I.D. buzz rear
2020 Volkswagen I.D. Buzz

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...