VW Arteon Shooting Brake

VW Arteon kommer nu som en praktisk Shooting Brake – her er 5 ting du skal vide

Mein Gott! VW stuver 320 hk under hjelmen i den elegante Arteon og lancerer samtidig en mere praktisk variant kaldet Shooting Brake. Perfekt til den stilbevidste familie!

25. juni 2020 af Søren Juul & Christian Birkekvist

Halløjsa VW Arteon Shooting Brake!

Siden 2017 har VW Arteon været navnet på en 4-dørs coupé baseret på VW Passat. Nu er det tid til et lille facelift modellen, der samtidig bliver spaltet i to: en coupé kaldet Arteon Fastback og den nye Arteon Shooting Brake med stationcar-agtige proportioner.

Fælles for begge er en ny snude med nye kromdetaljer, redsignede luftindtag og en tværgående LED-stribe, der giver modellen. en unik lyssignatur i mørket. Her er hvad vi ellers ved: 

VW Arteon Shooting Brake
© VW

1 | Afsted på Autobahn med 320 hk

VW serverer nyheden om det nye par Arteon med en godbid til fans af sportslige Folkevogne: De kommer begge i en fuldblods R-variant med 320 hk leveret af en revideret version af den velkendte "EA 888" 2,0 liters turbomotor, der tjeneste i VW Golf R, Audi S3, Cupra Leon og mange flere. 

Kræfterne sendes i asfalten gennem en 7-trins DSG dobbeltkoblinggearkasse og et firehjulstræk med "R-Performance Torque Vectoring", som kan splitte kræfterne op mellem for- og bagaksel og individuelt mellem hvert baghjul.

Præstationerne kender vi endnu ikke, men Arteon R burde være god for i hvert fald 250 km/t og en sprint fra 0 til 100 km/t i omegnen af fem sekunder.

Du kan kan kende topmodellen i Arteon-fødekæden på 20” fælgene, sportsbremser med blå calipre, de fire udstødningsrør og fronten med sort højglansfinish og R-emblem.  

VW Arteon Shooting Brake

2 | Arteon fås endelig med kabel

Hidtil har du måtte nøjes med en Passat GTE, hvis du ville lade strøm på en VW i denne størrelse. Den opdaterede Arteon kommer også som opladningshybrid kaldet Arteon eHybrid.

VW har i skrivende stund ikke afsløret effekt og rækkevidde på benzin, batteri og elmotor, men lover at de fleste vil kunne få dækket deres daglige kørselsbehov uden at udlede CO2 lokalt.

VW Arteon Shooting Brake

3 | Mindre brok fra bagsædet i Shooting Brake

Arteon Fastback og Shooting Brake er ens til omkring B-stolpen. Herfra tager Shooting Brake’n en mere praktisk retning med en vandret i stedet for buet taglinje, som slutter over bagruden i stedet for ved kanten af bagsmækken som på Arteon Fastback.

Det giver ikke overraskende bedre loftshøjde på bagsædet af langtursmodellen, der alle dage har haft generøs overdådig benplads på over en meter. 

Det nye Shooting Brake karrosseri medfører ikke en større revolution i bagagerummet, som er vokset to liter til 565 liter.

VW Arteon Shooting Brake
VW Arteon Shooting Brake

4 | Arteons kabine får en let make-over

Et kig indenfor afslører en elegant modernisering. Her finder du blandt andet et nyt multifunktionsrat med VW’s nye minimalistiske logo – og på bestilling kan du vælge mellem 30 forskellige farver baggrundsbelysning.

De analoge knapper og greb til klimaanlægget er afløst af digitale knapper, hvilket ser smart ud, men det er til diskussion om det er lettere at bruge. Vi tvivler. Fedt er uden diskussion den nye, trådløse integration af Apple Carplay, ligesom en forøgelse af vidvinklen fra 90 til 170 grader på bakkameraet lyder som en smart opdatering.

På sikkerhedssiden er der premiere i Arteon til ”Travel Assist”, der – indenfor systemets begrænsninger – gør bilen delvist selvkørende. Assistentsystem er udviklet specielt med på de lange køreture og kan overtage styring, acceleration og bremser ved hastigheder på op til 210 km/t – men du skal stadig holde fast i rattet. Den adaptive fartpilot bruger navigationsanlæggets kort til at tilpasse hastigheden, når du f.eks. møder en rundskørsel eller et sving. 

VW Arteon Shooting Brake

5 | Arteon Shooting Brake kommer til efteråret

Den opdaterede Arteon og Arteon Shooting Brake introduceres hos de danske forhandlere til oktober. Arteon e-hybrid og den vilde R-variant med 320 hk kommer lidt senere i januar 2021. 

VW Arteon Shooting Brake

Det skrev vi om Arteon Shooting Brake, da vi så den første gang uden camouflage i foråret 2020:

VW præsenterede for nyligt deres nye Golf-sæt, der inkluderede varianter som GTI, GTE og GTD. Et saftigt sæt. Men den tyske mastodont har mere i ærmet, bl.a.  den nye Arteon stationcar, der netop er blevet spottet under testkørsel i Tyskland. 

VW Arteon
Foto: Automedia

Kommer som stationcar

VW Arteon findes i forvejen som hatchback med stor bagklap, men nu lader det altså til, at en endnu mere praktisk stationcar eller shooting brake, om man vil, støder til i modelprogrammet. Stationcar-varianten bevarer Arteon’s aggressive front. 

VW Arteon
Foto: Automedia

En VR6 og 400 hk!

Mens det ser sikkert ud, at Arteon kommer som stationcar, går der også nogle andre rygter om, at der skulle ryge nogle flere kræfter under hjelmen.  

Rygterne svirrer om en performance-variant af Arteon. Måske bliver det en Arteon R med 400 hk, der kunne være på vej. Og i stedet for sin 2,0-liters turbomotor, skulle den eftersigende have en ny version af VW’s legendariske VR6 motor. 

Ud fra billeder at dømme, ser Arteon stationcar ud til at være produktionsklar. Vi forventer, at Tyskeren rammer de danske veje i 2021.

VW Arteon
Foto: Automedia
VW Arteon
Foto: Automedia
VW Arteon
Foto: Automedia
VW Arteon
Foto: Automedia
VW Arteon
Foto: Automedia
VW Arteon
Foto: Automedia


Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...