vw amarok bed heavy load
Du må laste op til et ton på ladet afhængig af variant© Søren Juul

VW Amarok kåret til Årets Pickup i Europa

Juryen bag International Van of the Year kårer for anden gang Amarok – denne gang er det komfort, kvalitet og de momentstærke V6-dieselmotorer, der får ros

26. november 2017 af Steen Bachmann

Amarok blev kåret til Årets Pickup, da den blev introduceret tilbage i 2010, og nu har den gentaget bedriften ved at blive kåret til Årets Pickup 2018.

Juryen bag International Van of the Year beskriver Amarok som indbegrebet af ”work hard, play hard”, og at Amarok er en ”fuldblodsarbejdshest”. 

Mikkel Thomsager viser rundt i den vilde VW Amarok Hunters Edition

Et stilrent design, god finish og den generelle kvalitetsoplevelse i interiøret var nogle af de elementer, der overbeviste juryen. Størrelsen af dobbeltkabinen, der rummer op til fem personer, sætter standarden i denne klasse, og samtidig fremhæves kabinen med sit moderne design og de komfortable og ergonomisk AGR-certificerede komfortsæder.

vw amarok offroad autumn front
Amarok V6 TDI har masser af moment og gode evner i terræn© Søren Juul

Juryen fremhæver den 8-trins automatgearkasse og den stærke 3,0 V6 TDI-motor, der yder fra 163 til 224 hk. 

”Motorens kultiverede motorgang og smidighed sætter ny standard i denne klasse. Amarok V6 TDI savner på ingen måde motorkraft. Det brede udvalg af 3-liters TDI-dieselmotorer, dækker en bred gruppe af kunders behov for motorkraft og trækkraft,” lyder det i juryens begrundelse. 

Juryen var desuden imponeret over Amaroks køreegenskaber på vej og dens terrænduelighed.

Mere end bare en livsstils-bil

”Vi er meget taknemmelige for at modtage prisen for Årets Pickup i Europa 2018. Med den nye Amarok har vi igen lyttet til kundernes ønsker og behov, og vi har opnået endnu mere motorkraft, drejningsmoment og bedre terrænegenskaber. Det handler om mere end bare luksus og livsstil," sagde Dr. Eckhard Scholz, bestyrelsesformand for Volkswagen Nutzfahrzeuge, ved overrækkelsen af prisen.

Anden generation af Amarok med V6 TDI-motorer er i år solgt i 65.200 eksemplarer – en stigning på 13,2 pct. i forhold til 2016.

VW amarok highline interior black leather
Kabinen i Amarok har plads til to personer på gule plader og fem personer som personbil© Søren Juul

Årets Pickup i Europa uddeles hvert andet eller tredje år af juryen fra Årets Varebil i Europa, der har deltagelse af journalister fra 25 lande. Amarok vandt også titlen i 2010 og er den eneste, der var vundet titlen to gange. I kåringen af Årets Pickup 2018 deltog også Mercedes X-Class, Toyota Hilux og Renault Alaskan.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...