Ny VW Polo GTI R5

Volkswagen lufter deres nye Polo GTI R5!

Den nye VW Polo er lige på trapperne, og nu viser VW også en mere hardcore version med 270 hk, men den bliver næppe lovlig til gadebrug.

8. november 2017 af Mathias Brandt

Siden 2011 har Volkswagen været dominerende til World Rally Championship (WRC), og den stime har de tilsyneladen ikke tænkt sig at give slip på. Det ligner en sikker sejr, at dømme udfra designet – men nu ved vi jo alle godt, at det ikke er sådan man vinder et rallymesterskab. Ifølge VW kommer den til at yde 270 hestekræfter fra en turboladet 4-cylindret motor, der er koblet sammen med en 5-trins sekventiel gearkasse.

Det er stadig uvist om VW kommer til at stille med et fabriksteam til WRC i 2018, men det forhindrer ikke privat financierede teams i at stille op, hvilket de har mulighed for med den nye Polo GTI R5.  

Rød VW Polo GTI fra 2017

Det forventes at den nye Polo GTI R5 officielt vil blive vist inden årets udgang. Desværre er bilen forbeholdt rallykørsel og kan ikke godkendes til offentlig vej. 

Så indtil videre må vi ”nøjes” med den nye Polo GTI, der er udstyret med en 2-liters turbomotor med 200 hk., hvilket er nok til at nå fra 0 til 100 km/t på blot 6,7 sek. og en topfart på 237 km/t. Polo GTI introduceres i første omgang med 6-trins DSG-gear til 274.997 kr., mens versionen med 6-trins manuelt gear introduceres i 2. halvår 2018.

Der går ligeledes mange rygter om, at VW pønser på at udvikle en R-version af Polo, som skulle få op imod 300 hestekræfter, men det er endnu ikke officielt bekræftet.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...