VW id.5 2021
© Volkswagen

Ny ID.-model: VW er klar med helt nyt el-flagskib

Volkswagens elektriske program udvides med en coupé-formet crossover.

3. november 2021 af Patrick Boje Jensen

Volkswagen ID.5 - en ID.4 Coupé?

Volkswagen udvider ID.-familien af elbiler med en helt ny topmodel, som de kalder ID.5. Det er en coupé med det høje look, vi også kender fra ID.4. Ligesom de andre elbiler fra samme koncern (VW ID.3, Skoda Enyaq, Audi Q4 m.fl.), er ID.5 baseret på elbilsplatformen MEB.

Udover taglinjen adskiller ID.5 sig fra ID.4 med en ny forkofanger, mens interiøret vil være genkendeligt for alle, der har siddet i eldrevet VW, med et førerdisplay på 5,3” og et infotainment-system med en 12” touchskærm. Til trods for den coupéagtige form har ID.5 kun 12 mm mindre lofthøjde ved bagsædet end Volkswagen ID.4, og bagagerummet er faktisk en anelse større på 549 liter i forhold til 543 liter i ID.4

Volkswagen ID.5 har blandt andet headup-display med augmented reality, der kan give dig ekstra informationer om trafik og navigation lige i dit synsfelt. Samtidig er den udstyret med tredje generation af ID-software, som blandt andet gør det muligt at holde ID.5 opdateret “over the air”, uden den skal på værkstedet.

VW id4 og vw id5 forskel

Det er fra denne vinkel, at det er nemmest at se forskellen på ID.4 og ID.5, nemlig taglinjen.

© Volkswagen
© Volkswagen

VW ID.5 kommer i hurtig udgave

Ligesom ID.4 fås ID.5 kun med én størrelse batteri: 77 kWh. I ID.5 giver det en officiel rækkevidde på 520 km på en opladning - marginalt bedre end de 517 km, man får i en ID.4. Opladningen foregår med op til 135 kW, og VW oplyser, at man kan “tanke” 390 km rækkevidde på 30 min. ID.5 kommer med tre motorvarianter: 

Pro, der har 175 hk leveret til bagakslen, Pro Performance med 204 hk til de bagerste hjul og den hurtigere GTX-udgave, der leveres med firehjulstræk og en systemydelse på 299 hk fra to elmotorer.

De ekstra hestekræfter koster dog lidt på rækkevidden, der kun er på 480 km i GTX.

Volkswagen har endnu ikke oplyst de danske priser på ID.5.

Senere følger også en 7-personers SUV med navnet ID.6.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...