Volkswagen Caddy 2021
Volkswagen Caddy 2021

Volkswagen flytter hele familien og mere til for 255.000!

Berlingo-designet holder, der er i hvert falde en helt masse plads i den nye Volkswagen Caddy. Den fås både som den lille arbejdshest og som bilen til storfamilien

28. januar 2021 af Gustav Reeh Persson

Caddy'en er et prisstærkt alternativ

Efter at have solgt mere end 3 millioner eksemplarer af Caddy’en kan VW nu meddele, at de er klar med 5. generation af den populære bil, der både kommer som MPV og varevogn. Så er der er godt med plads, hvad end du vil køre med børn eller værktøj bagi. 

Caddy bliver i MPV-udgaven kaldt Caddy Family, og den er klar til børnefamilierne, der har brug for det ekstra plads. 

Volkswagen Caddy kabine 2021
Volkswagen Caddy kabine 2021

Digital Volkswagen Caddy

Som noget helt nyt er Caddy’en nu bygget på den samme MQB-platform, der kendes fra VW’s personbiler. Det betyder at Caddy får en ny undervogn, der bidrager til køredynamik, kørekomfort, manøvredygtighed og pladsudnyttelse i varerummet.

Skiftet til MQB-platformen har også åbnet muligheder for at benytte de nyeste teknologier indenfor digitalisering, infotainmentsystemer og assistentsystemer. Førerpladsen er domineret af en 8,25" skærm, og ellers ligner den resten af VW's modelprogram, med trykfølsomme "knapper" på venstre side af rattet og under skærmen.

Volkswagen Caddy 2021
Volkswagen Caddy 2021

Volkswagen Caddys simple motorprogram

Volkswagen Caddy er præsenteret med to motorer, en diesel (TDI) og en benzin (TSI) variant. Prisforskellen er 10.000 kr. i dieselmotorens favør, og den er klart billigere i drift også. Begge motorvarianter er tilkoblet en 6-trins gearkasse.

  • Motorvarianter til Caddy
    • Diesel: 2 liters TDI motor der yder 102 hk og kører 20,8 km/l
    • Benzin: 1,5 liters TSI-motor der yder 114 hk og kører 15,8 km/l

Volkswagen er især stolt af dieselmotoren, som de kalder “bæredygtige dieselmotorer”. Det lyder måske en kende selvmodsigende, men der er noget om snakken.

VW benytter nemlig for første gang det nye twin dosing-system, der sikrer en seriøs reduktion af NOx-emissionen via en SCR-katalysator og en dobbelt adBlue-indsprøjtning. Det skulle gøre Caddy’ens motor til en af de reneste dieselmotorer i verden. 

Volkswagen Caddy 2021
Volkswagen Caddy 2021

Caddy kan blive en 7-personers MPV for 17.201 kr.

Længere, bredere, lavere Caddy

Akselafstanden er blevet forlænget med 73 mm i forhold til den seneste generation. Målene lyder på 4.501 mm i længden, 1.855 mm i bredden og 1798 i højden, hvilket vidner om at Caddy er blevet længere, bredere og lavere. Den ekstra akselafstanden er kommet bagsædet til gode. 

Pladsen i bagagerummet er på ekstraordinære 1.219 liter og det er med bagsæder i brug, hvis du folder dem op er der plads til 2.556 liter. Bilen kan også indrettes som en 7-personers MPV ved at tilkøbe en tredje sæderække bestående af to separate sæder for 17.201 kr.

Volkswagen Caddy 2021
Volkswagen Caddy 2021

Prisen for alt den plads udover udseendet

Prisen for denne skydedørs praktiske familiebil er små 254.998 kr. for dieselmotoren og benzinmotoren koster 264.997 kr.  Prisen har Volkswagen regnet ud, ved at kigge til konkurrenterne. Toyota Proace City Verso koster nu 10.000 kr. mindre, som du kan læse mere om her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...