Video: VW Polo R WRC får bank i Finland

VW kører med i næste års World Rally Championship med en 300-hestes Polo. Lyden er et kapitel for sig!!!

2. juli 2012 af Claus Møller

Til næste år kører VW med i FIA World Rally Championship med en hidsig VW Polo, der ikke har meget at gøre med den Polo, du kender fra gaden.Den får omkring 300 hk fra en 1,6-liters turbomotor, og blev præsenteret fornylig på det store GTI-træf i østrigske Wörthersee.

© bilmagasinet.dk

Gadeudgave af rally-Polo'en på
VW præsenterede også en konceptbil, der skal mindske springet fra rallybilen til en gaderacer. Konceptet har fået navnet Polo R WRC Street og er med 220 hk stærkt inspireret af rallybilen. Men der er ikke kun tale om luftkasteller, konceptbilen bliver i 2013 omsat til en sportslig produktionsmodel, der kommer til salg i et begrænset antal.

Polo WRC Street har ­sænket sportsundervogn, en fremtrædende hækspoiler og to voldstore udstødningsrør. Farvetemaet med de markante striber går igen i kabinen, men mon ikke der bliver flere farver at vælge mellem, når produktionsmodellen står klar?

Polo R WRC Street bliver den stærkeste serieproducerede Polo til dato. I motorrummet ligger en gennemprøvet 2-liters TSI-turbomotor, her i gade-raceren tunet til hele 220 hk, altså noget mere end storebror Golf GTI. Så kan det være, at det er slut med det lidt lunkne konebils-image - her på Bil Magasinet glæder vi os ihvertfald særdeles meget til at få fingre i bæstet.

 

Se også vores videotest af de forrygende Gruppe B-legender

Renault 5 Turbo 2

http://www.bilmagasinettv.dk/video/648590

Peugoet 205 T16

http://www.bilmagasinettv.dk/video/870859

 

 

 

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...