Test: Stilfuld VW Arteon til overklassen

VW Arteon er en bil, der snopper opad, uden at prisen stikker af. Nyeste udgave er udstyret med VW's nye 1,5 EVO TSI-motor. Læs hvordan den klarer sig her.

24. september 2018 af Anders Richter

Er du på jagt efter noget, som er stilfuldt og fornuftigt på samme tid, så bør du overveje VW Arteon. Det er VW’s svar på en Mercedes CLS til folket, og den er netop blevet udstyret med VAG-gruppens nye 1,5-liters TSI-motor, som skal gøre den mere økonomisk.

Arteon med cylinderfrakobling 

Motorens trumfkort er, at den kan slå to af de fire cylindre fra, når den cruiser, og det hjælper med at holde et brændstofforbrug på respektable 17,2 km/l. Bagsiden af medaljen er, at de 150 hk ikke helt er nok til at sætte gang i Arteon-festen. Den ser godt ud, ja, men du er ikke den første til at slippe afsted fra lyskrydsduellen. Kan du leve med det, vil du dog stadig være fint tilfreds.

Selvkørende funktion fungerer perfekt

Undervognen er komfortabel, og en Arteon er som skabt til langturen. Styretøjet er lige til den lette side, så du vil også hellere cruise på motorvejen end at tvinge den til at æde serpentinerveje. De selvkørende funktioner med adaptiv fartpilot og ikke mindst vejbaneassistenten arbejder forbilledligt, og de er kalibreret rigtig godt. Det er nemt selv at gribe ind, uden at man skal bruge uforholdsmæssigt mange kræfter.

Testbilen koster 498.995 kr.

Testbilen er en såkaldt Elegance Business-version, som har stort set alt det udstyr, du har brug for. Her er 19” fælge, digital instrumentering, bakkamera, navigation, førerassistentpakke og panomarasoltag. Det eneste ekstraudstyr, du egentlig bør overveje, er læder til 13.095 kr. og ikke mindst det vellydende (og danskproducerede) Dynaudio-anlæg til 22.995 kr.

Kan du undvære den gode stil, kan du få en VW Passat 1,5 TSI Highline Premium til 375.395 kr., og sammenligner du med den, virker Arteon dyr. Du kan endda få en BMW 420i Gran Coupé Executive til 475.044 kr. Og i den sammenligning vinder BMW’en både på pris, kræfter og køredynamik. 

VW Arteon 1,5 TSI ACT Elegance Business

Pris 498.995 kr.  

Motor R4, 1.498 cm3, 16V, turbo

Ydelse 150 hk ved 5.000 o/min, 250 Nm ved 1.500 o/min

Topfart 222 km/t  

0-100 km/t 9,0 sek.

EU-miks 17,2 km/l

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...