VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
© VW

VW vil sende ENDNU en ny crossover til Danmark

VW Taigo bliver lavere, bredere og mere sportslig end VW's andre crossovere. Og så er den brasiliansk

31. marts 2021 af Frederik Hauschildt

VW splitter hår

VW viser konceptbilleder af deres nyeste påfund, Taigo. Modellen er en del af VW's lineup af CUV'er. Altså, Crossover Utility Vehicle. Bilen er bygget på MQB A0-platformen sammen med VW Polo, Audi A1 og SEAT Arona. Lyder det bekendt, så er det fordi VW har bygget en lignende bil før: T-Cross er en CUV i B-segmentet, og som er overgået i størrelse af VW T-Roc.

Hvad er så det nye ved VW Taigo? I grunden er det primært visuelt: CUV'en skal være et mere sportsligt alternativ til T-Cross, og Taigo er således lavere, bredere og en smule længere end T-Cross. 

VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
© VW

Baseret på brasiliansk model

VW har ikke udgivet andet end koncepttegninger og en grundlæggende plan, så hvordan kan vi allerede sige så meget? Det er fordi, at VW har afsløret hvilken bil, Taigo er baseret på. Den brasiliansk-producerede model VW Nivus skal stå model for VW's nye, sportslige CUV.

Sammenligner man de nyudgivne koncepttegninger og den nuværende Nivus, er lighederne soleklare: Ting som kofangere og lygter er opdateret, men overordnet så er ting som døre, vinduer og endda placeringen af logoer og mærkater stort set identisk mellem de to biler. Bilen bør dog ikke føles unødigt billig eller gammel, for bilen så dagens lys i 2020, og produktionen skal varetages af Pamplona-fabrikken i Spanien, der også står for T-Cross og Polo.

VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
VW Nivus

har været på VW-menuen i Sydamerika siden 2020

© VW

Motorisering og lancering

VW Nivus kommer i øjeblikket med én motormulighed: En enliters TSI-motor med trecylindre. Det lyder dog på VW som om, at vi kan forvente flere TSI-motorer at vælge imellem, når bilen lander i Danmark. VW lover også et nyt interface, et digitalt cockpit samt mulighed for en masse førerassistenter.

Præcis hvad der medfølger den nye VW Taigo, må vi vente med at finde ud af: Den officielle lancering finder sted til sommer, og vi kan forvente at bilen er i produktion og på gaden inden året er omme.

VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
© VW

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...