VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
© VW

Spionfotos: VW vil sende ENDNU en ny crossover til Danmark

VW Taigo bliver lavere, bredere og mere sportslig end VW's andre crossovere. Og så er den brasiliansk

20. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Taigo one-upper T-Cross

Tyske Automedia har netop spottet VW's nyeste påfund, Taigo, der skal være en del af mærkets lineup af CUV'er (Altså, Crossover Utility Vehicle) i Europa. Bilen er bygget på MQB A0-platformen sammen med VW Polo, Audi A1 og SEAT Arona. Lyder det bekendt, så er det fordi VW har bygget en lignende bil før: T-Cross er en CUV i B-segmentet, og som er overgået i størrelse af VW T-Roc.

Hvad er så det nye ved VW Taigo? Udover det visuelle, så sigter Taigo ifølge Automedia efter at give mere luksusudstyr i det hurtigt-udviklende segment. Infotainmentsystemet skulle efter sigende være vandtæt i et vist opfang, og bilen skulle kunne udstyres med digitale instrumenter, nøglefri betjening og selvkørende færdighed af level 2. Ting som WiFi-kompatibilitet og en indbygget app store vil også være med i Taigo.

VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
© VW

Baseret på brasiliansk model

VW har ikke selv udgivet andet end koncepttegninger og en grundlæggende plan, så hvordan kan vi allerede sige så meget? Det er fordi, at VW har afsløret hvilken bil, Taigo er baseret på. Den brasiliansk-producerede model VW Nivus skal stå model for VW's nye, sportslige CUV.

Sammenligner man de nye spionbilleder og den nuværende Nivus er lighederne soleklare: Ting som kofangere og lygter er opdateret en lille smule, men overordnet så er ting som døre, vinduer og endda placeringen af logoer og mærkater identisk mellem de to biler. Bilen bør dog ikke føles genbrugt, for bilen så dagens lys så sent som i 2020, og produktionen skal varetages af Pamplona-fabrikken i Spanien, der også står for T-Cross og Polo, modsat Nivus, der produceres i Brazilien.

VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
VW Nivus

har været på VW-menuen i Sydamerika siden 2020

© VW

Motorisering og lancering

VW Nivus kommer i øjeblikket med én motormulighed: En enliters TSI-motor med tre cylindre. Det lyder på VW som om, at vi kan forvente flere TSI-motorer at vælge imellem, når bilen lander i Danmark. VW sætter dog fokus på, at motorerne er økonomiske, så vi forventer ingen dieselmotorer. Forrige biler bygget på MQB A0 ikke haft hybridmuligheder, så vi forventer heller ikke, at denne får det.

Præcis hvad der medfølger som standardudstyr på den nye VW Taigo, må vi vente med at finde ud af: Den officielle lancering finder sted til sommer, og vi kan forvente at bilen er i produktion og på gaden inden året er omme. Desuden hævder Automedia også, at vi kan forvente et facelift til T-Cross inden for samme tidsramme.

VW Nivus Taigo Tiago 2021 brasiliansk vw
VW

har selv stort set kun delt en række skitser af bilen. Spionbillederne ovenfor er leveret af Automedia, der har spottet bilen i Tyskland.

© VW

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...