© bilmagasinet.dk

Sporty Passat til Danmark

Udstyrslinjen R-Line giver nyt liv til modellen, der samtidig sættes ned i pris og får mere udstyr

6. maj 2013 af Bil Magasinet

Volkswagen-forhandlerne har masser af kunder i butikken, men de kommer mest for at købe en Up. I årets første tre måneder blev der solgt mere end 3.700 Up'er, mens der kun blev solgt 250 Passat'er. Importøren forsøger nu at give modellen nyt liv med den sportslige R-Line variant, mere udstyr og lavere priser.

Passat R-Line har ændret frontkofanger med et større køleluftindtag, integrerede tågeforlygter og R-Line-logo i kølergrillen. Langs siderne er her skørter, og bagfra kan du spotte R-Line-versionen på en bagkofanger med en sortlakeret diffuser, en tagspoiler i karrosserimatchende lakering og tagrælinger med mat-sølv overflade. Her er 17” Mallory-aluminiumsfælge med 235-profil dæk og strammere sportsundervogn, der sænker karrosseriet 15 mm.

Kabinen har dybe sportssæder med R-logo broderet i nakkestøtterne, et læderbeklædt multifunktions-sportsrat, pedaler i børstet stål og et instrumentbord med dekor i titansølv.

© bilmagasinet.dk

Passat og Passat Variant R-Line fås i kombination med den 2-liters 177 hk/380 Nm TDI-dieselmotor eller den 2-liters 210 hk/280 Nm stærke TSI-turboladede benzinmotor. 2,0-TDI-versionen klarer accelerationen for 0-100 km/t på 8,6 sek. og har en topfart på 224 km/t og er opgivet til at køre 21,3 km/l ved blandet kørsel. 2,0 TSI-versionen når 100 km/t på 7,7 sek. og har en topfart på 235 km/t og er opgivet til at køre 13,9 km/l ved blandet kørsel.

Begge motorvarianter kan for en merpris på 25.000 kr. leveres med 6-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse. 2,0 TSI-versionen er i R-Line desuden standardudstyret med adaptiv undervogn (DCC), der kombinerer komfortabel affjedringskomfort med skarpere køredynamiske egenskaber.

© bilmagasinet.dk

Mere udstyr i den almindelig Passat
I Passat er DK-pakke med multifunktionslæderrat, parkeringssensorer for og bag og multifunktionsanlæg Premium nu standard på alle varianter (med undtagelse af Startline). Trendline og Highline udgår, således at Passat fremover fås i versionerne Startline, Bluemotion, Comfortline, R-Line og Alltrack.

En let prissænkning ses blandt andet på Passat Variant 2,0 TDI Comfortline med DSG-gear, der før kostede 477.393 kr. Den koster nu 454.990 kr.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...