© bilmagasinet.dk

Scirocco-legende vender tilbage

VW introducerer en GTS-version af den 3-dørs Scirocco

4. juni 2012 af Mikkel Thomsager

I år er det 30 år siden, den første Scirocco GTS kom på markedet, og VW er klar med en ny GTS. Den har netop haft premiere på en biludstilling i Leipzig.

Den seneste generation af Scirocco blev præsenteret i 2008. Teknisk set er det en VW Golf med 3-dørs coupékarrosseri, så køreegenskaberne er i orden, turbomotorerne giver masser af power og designet vækker gode minder hos de fleste.

Scirocco fås i dag med turbomotorer fra den 1,4-liters TSI-motor med 122 hk til den heftige 2-liters TSI-motor med 265 hk i Scirocco R. Desuden findes der to diesel-varianter, den ene med Volkswagens BlueMotion Technology, der giver op til 22,2 km/l.

© bilmagasinet.dk

Den nye Scirocco GTS skiller sig først og fremmest ud med tydelige GTS-striber på motorhjelm, tag, hækspoiler og bagklap. Desuden optræder sidespejlene i samme farve som fartstriberne.

Men også for- og bagkofangere har fået nyt design med et forsigtigt GTS-monogram integreret, og så har den fået sideskørter og 18" letmetalfælge i fem-eget design. I versionen med 2-liters TSI-motoren med 210 hk er bremsecaliprene lakeret røde.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

GTS-logoet går igen i indstigningslisterne, som antyder, at også kabinen skiller sig ud. Farverne sort og rød dominerer, og GTS-logoet går igen på rat og sportssæder. Desuden er gearstangen er formet som en golfbold, som ikke kun var et kendetegn ved Golf GTI, men også ved Scirocco GTS fra 1982.

Det er endnu uvist, om Scirocco GTS kommer til Danmark, hvorfor den heller ikke er prissat, men en standard Scirocco fås fra 339.994 kr.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...