© bilmagasinet.dk

Premiere: VW Passat Alltrak

Halløj, den havde vi ikke set komme: En Passat offroader wannabe

23. november 2011 af Bil Magasinet

I lande med mere vinterlige vejrforhold end Danmark er der et marked for høje, firehjulstrukne udgaver af almindelige stationcars for bilkøbere, der ikke vil have eller har brug for en egentlig offroader.

Volkswagen viser den nye Passat Alltrak med permanent firehjulstræk i form af VW's eget 4Motion-system. Systemet sender 90 pct. af motorens kræfter ned i forhjulene ved normal kørsel, men når der er brug for det, fordeler en elektrohydraulisk Haldex-kobling kræfterne til de hjul, der har bedst fat. VW oplyser, at op til 100 pct. kan sendes til baghjulene, hvis det er nødvendigt.

Modellen er baseret på Passat Variant og har fået hævet frihøjden fra 135 til 165 mm. Her er beskyttelsesplader under og langs bilens bund til kørsel i let terræn.

I offroad-mode har ESC-systemet en nedkørselsassistent, der automatisk træder i kraft på stigninger over 10 pct. Under kørsel på løst underlag reagerer det elektronisk differentiale hurtigere, og ESC-systemet tillader en vis mængde hjulspin. På biler med DSG-gear skifter gearkassen senere i offroad-mode, og her sker ikke automatiske skift til højere gear.

© bilmagasinet.dk

I første omgang kommer bilen med 2,0 TDI med 140 og 170 hk, og valg mellem 6 trins manuel eller 6-trins DSG-gear. Standardudstyr omfatter alcantara-indtræk, 2-zone klimaanlæg, fartpilot, cd/radio med iPod/USB/Bluetooth og 18" alufælge.

Der er endnu ingen oplysninger om dansk introduktion eller priser.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...