© bilmagasinet.dk

Premiere: VW Golf Sportsvan

Den nye generation af VW Golf Plus ændrer navn

16. september 2013 af Bil Magasinet

Volkswagen præsenterer den nye Golf Sportsvan på Frankfurt Motor Show. Den er ligesom de øvrige Golf-modeller baseret på MQB-modulplatformen, men med en længde på 434 cm og en højde på 158 cm er den henholdsvis 13,4 cm længere og 4,6 cm højere end hatchback-versionen af Golf. Samtidig er akselafstanden 4,8 cm længere, hvilket giver bedre benplads ved bagsædet, der samtidig kan forskydes med op til 18 cm i længderetningen. Bagagerummet er som standard udstyret med en variabel bagagerumsbund og kan rumme op til 498 liter, og lægges bagsædet ned øges volumen til 1.512 liter.

I tråd med Sportsvans dynamiske appeal har designerne skabt et stilrent, frisk førerorienteret interiør i høj kvalitet. Det benytter samme type instrumenter, touchscreen og betjeningsgreb som de øvrige Golf-modeller, men instrumentbordet er komplet redesignet og har et selvstændigt udtryk.

Golf Sportsvan har som standard det elektroniske XDS+ differentiale, Multikollisionsbremse, aircondition (klimaanlæg i Trendline, Comfortline og Highline), elektronisk parkeringsbremse, syv airbags, 5” touchscreen og bagagerumscover.

© bilmagasinet.dk

Udover dette fås blind-vinkel-assistent med varsling om bagfrakommende trafik - det er første gang i en Golf. Systemet advarer mod køretøjer, der befinder sig i den blinde vinkel. Når bilen bakkes ud fra en parkeringsplads, kan systemet også opdage og advare mod tværgående trafik bag bilen, og give føreren en varsling ved faretruende situationer. Hvis der er fare for kollision, kan systemet automatisk aktivere emergency brake funktionen.

Af andre avancerede teknologier fås den elektronisk styrede undervogn DCC, progressivt styretøj med en mere direkte udveksling, Front Assist med City Emergency Brake, dynamisk fartpilot og vejbaneassistent.

Golf Sportsvan vil blive tilbudt i seks motorvarianter, der yder fra 85 hk i en 1,2 TSI til 150 hk i en 2,0 TDI, og de vil alle være udstyret med start-stop-automatik og er op til 19 pct. mere brændstoføkonomiske. Senere introduceres en 1,6 TDI BlueMotion-version, der ifølge EU-normen er opgivet til at kunne kører 27 km/l (CO2-udslip: 95 g/km) ved blandet kørsel. Det er rekord blandt mini-MPV’er.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...