© bilmagasinet.dk

Polo blev Car of the Year 2010

Scorede en lige så snæver sejr som ved den danske kåring

30. november 2009 af Mikkel Thomsager

7. oktober kårede danske motorjournalister VW Polo til Årets Bil i Danmark 2010. I dag gentog de eurpæiske motorjournalister valget, da VW Polo blev kåret til "Car of the Year 2010".

Polo vandt med 347 point foran Toyota iQ med 337 point og Opel Astra med 221. Polos sejr blev dermed så snæver som ved den danske kåring, hvor kampen om titlen dog stod mod Opel Astra, mens Toyota iQ ikke var med i den danske top fem.

Hakan Matson, President for Juryen, sagde ved prisoverrækkelsen i Madrid: "Det, der overbeviste os ved Polo, var bl.a. det komplette sikkerhedsudstyr, og det mest moderne motorprogram. Med Polo BlueMotion har Volkswagen desuden skabt en meget sparsommelig og samtidig prismæssigt opnåelig bil."

Car of the Year uddeles hvert år af en uvildig jury bestående af professionelle motorjournalister fra hele Europa. Dette års jury bestod af 59 medlemmer. Samtlige jurymedlemmer afgav stemmer til Polo og hele 25 jurymedlemmer havde Polo som nummer ét på stemmesedlen.

Sidste gang Volkswagen kunne bryste sig af titlen var i 1992 med 3. generation af Golf. Forud for udvælgelsen går et langt forløb hvor juryen tester årets kandidatbiler ved flere internationale events. Et af disse bliver holdt her i Danmark, i det nordjyske Tannis, hvor bilfabrikkerne over en uge stiller kandidatbilerne til rådighed for jurymedlemmerne, der derved får rig mulighed for at teste og sammenligne bilerne.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...