© bilmagasinet.dk

Politi-Passat parat

Nu er de første VW Passat klædt i hvidt og monteret med blink på taget

29. april 2009 af Jan Lang - BilBasen

VW Passat er samme med Ford Mondeo de første af de nye patruljevogne, der er klar til at jagte forbrydere, og de gør det med forstærket motorkraft.

Med hhv. 160 og 200 hk under hjelmen bliver politiet nu endnu hurtigere. De to motorvarianter skyder en topfart på hhv. 220 og 235 km/t og går fra 0 til 100 på hhv. 8,6 og 7,6 sekunder (sedan-versionerne).

VW meddeler stolt, at de nye patruljevogne både er hurtigere, sikrere og bedre end de tidligere. Blandt andet lyder det.
” Når en bil er i politiets tjeneste handler det ikke blot om hestekræfter, motorstørrelse eller forbryderjagt. Derimod vægter Politiet komforten meget højt. Bilen er en arbejdsplads for de pågældende betjente og desto vigtigere er det, at ikke blot køreegenskaberne men også ergonomien er i top. Derfor bliver politibiler in spe blandt andet vurderet på plads- og komfortforhold, ergonomiske forhold ved ind- og udstigning, generel brugervenlighed i forhold til rat, friskluftssystemet og mange øvrige detaljer, der gør bilen til en sikker og komfortabel arbejdsplads,” i pressemeddelelsen fra VW.

Om det bliver en bedre fornemmelse, at blive anholdt eller forfulgt af en hvid VW Passat i fuld udrykning skal være usagt, men de nye patruljevogne er væsentlig hurtigere end de tidligere, og senere på året kommer en Skoda Superb med hele 260 hk.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...