© Automedia

2024-modellen får længere akselafstand: VW tester den næste Passat

De første detaljer om Passat B9 årgang 2024 slipper ud – blandt andet nyt om et tættere familiebånd med et andet mærke i VW-koncernen

9. marts 2022 af Steen Bachmann

Automedias spionfotograf har skudt de første billeder af den næste generation af VW Passat Variant. Modellen er forklædt som den nuværende Passat B8 under testarbejdet i det nordlige Sverige, men platform, kabine, drivline og alt andet end selve karrosseriet er helt nyt, skriver Automedia.

Passat B9 i efteråret 2023

2024-årgangen af Passat bliver lanceret i efteråret 2023 som den sidste Passat med fossildrevne forbrændingsmotorer. 

Det forventes, at den vil kunne fås med benzin- og dieselmotorer, men det forventes også, at det bliver den sidste model fra VW-gruppen – eller i hvert fald fra Volkswagen – der vil kunne fås med fossildrevne motorer.

© Automedia

Volkswagen Group har besluttet af lade den næste Passat og den næste Skoda Superb dele teknik i højere grad end i dag, og derfor testes Passat B9 i en protoype med lang akselafstand. 

2024 Passat skal bygges på samme samlebånd som den næste Skoda Superb på Skodas fabrik i Bratislava, Slovakiet.

Passat udgår som sedan

Selv om bilen er forklædt, er det åbenlyst, at Passat B9 vil være mere rummelig end den nuværende model. Den nuværende Passat B8 stammer fra 2015 og fik et omfattende facelift i 2019. Den fås aktuelt som sedan og stationcar med benzin- og dieselmotorer og som plugin-hybrid med benzin- og elmotor og et opladeligt batteri.

Automedia skriver, at den næste Passat kommer som stationcar (Variant) og som let hævet firehjulstrukket stationcar - Passat Alltrack, mens sedan udgår på grund af vigende efterspørgsel både i Europa og på andre markeder. Sedan efterspørges stadig i Kina, men her har VW andre relevante modeller, lyder det.  

© Automedia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...