© Newspress

Genéve: 10 ting du skal vide om den nye Passat

VW viste den faceliftede Passat under biludstillingen i Genève. Her er 10 ting, du skal vide om mærkets mest selvkørende model

12. marts 2019 af Mathias Brandt
2020 VW Passat Variant R-Line
2020 VW Passat Variant R-Line © Newspress


I løbet af foråret ruller Passat nr. 30 million af samlebåndet. Den vil være et af de første eksemplarer af den opdaterede 8. generation, der byder på nogle af mærkets nyeste opfindelser. Den opdaterede Passat introduceres i Danmark til september og vises lige nu på Genève Motor Show 2019. 

1: Selvkørende op til 210 km/t

IQ.DRIVE er betegnelsen for den nye paraply, der dækker over Volkswagens udvalg af assistentsystemer. Fra nu af vil teknologier indenfor autonom kørsel (selvkørende) blive samlet under IQ.DRIVE-mærket. Et eksempel er den nye Travel Assist. 

Passat vil være den første Volkswagen, der er i stand til delvis automatiseret kørsel ved næsten alle hastigheder fra 0 til 210 km/t. 

2020 VW Passat Variant R-Line
2020 VW Passat Variant R-Line © Newspress
2020 VW Passat Variant R-Line
2020 VW Passat Variant R-Line

2: Automatisk sikkerhed

Som en ny ting i VW Passat kommer Emergency Steering Assist. Systemet forbedrer ved hjælp af bremserne sikkerheden ved pludselige undvigende manøvrer, og dertil er Lane Assist desuden blevet optimeret med et nyt multifunktionskamera. De nye IQ.LIGHT-LED matrix-forlygter (ekstraudstyr), der blev introduceret første gang på den nye Touareg, forvandler nat til dag.

3: Altid online

Tredje generation af Modular Infotainment Matrix (MIB3) introduceres sammen med den nye Passat. Systemet App-Connect, der via Apple Carplay spejler udvalgte apps fra din smartphone op på bilens touchskærm, fungerer i den nye Passat trådløst, så du ikke længere skal have besværet med et kabel.

Den nye Passat er også altid online, da det nye infotainment-system er udstyret med en integreret online tilslutningsenhed (OCU) komplet med SIM-kort som standard. 

2020 VW Passat GTE
2020 VW Passat GTE

4: Udvikles hele tiden digitalt

Volkswagen har udviklet en digital platform kaldet Volkswagen We, der tilbyder og samler mobilitetsprodukter på en enkel måde. Det er et åbent system, der løbende optimeres. 

Volkswagen er åben for samarbejde med specialiserede partnere og for at udvikle nye tjenester sammen med dem. Samarbejde med virksomheder, myndigheder samt små lokale start-ups skaber plads til nye koncepter som f.eks. We Park, der finder en ledig p-plads og parkerer bilen for dig.

5: Nyt digitalt cockpit

Hardware og software i MIB3-infotainmentsystemet skaber en digital forbindelse med Passats nye digitale cockpit. De digitale instrumenter tilbyder en række forskellige funktioner.

6: Ingen udledning i byen

Den nye Passat GTE har fået en betydelig længere rækkevidde og er nu i stand til at køre ca. 55 km ifølge WLTP-normen, svarende til omkring 70 km ifølge NEDC-normen. Ligesom forgængeren kan den nye Passat GTE midlertidigt anvendes som en elbil, og er ved kørsel i storbyer som London derfor ikke pålagt vejafgifter. 

Det er muligt at bruge den nødvendige energi på en mere målrettet måde til emissionsfri kørsel i byen. Samtidig betyder kombinationen af den elektriske motor og den 1,4-liters turboladede benzinmotor, at Passat GTE har en samlet systemydelse på 218 hk. Passat GTE lever allerede nu op til kravene i Euro 6d emissionsstandarden, der gælder for nye biler fra 2021.

2020 VW Passat GTE
2020 VW Passat GTE © Newspress

7: Partikelfilter er standard i Passat

En anden nyhed blandt drivlinjerne i den nye Passat er den nyudviklede 2,0 TDI Evo - som er den nye turbodieselmotor med 150 hk. Den producerer 10 g / km mindre CO2 sammenlignet med den tilsvarende motor i forgængeren. 2.0 TDI Evo er forløberen for en ny generation af dieselmotorer. 

Motorprogrammet omfatter også tre TSI-benzinmotorer med 150 hk, 190 hk og 272 hk. Derudover fås den også i tre TDI-varianter som yder fra 120 hk, 190 hk til 240 hk. Alle motorer i den nye Passat - både benzin- og dieselmotorer - udstyret med partikelfilter.

8: Ny digital verden i kabinen

Den faceliftede Passat kendes i kabinen på nyt indtræk, nydesignede dørbeklædninger, nye farver, nye instrumenter og et nyt multifunktionsrat. Centerkonsollen har et stort åbent opbevaringsrum, der kan udstyres med induktiv opladning af din smartphone og USB-C-tilslutning. 

Skærmene på den digitale instrumentering (ekstraudstyr) og infotainment-systemerne smelter om natten visuelt sammen med de belyste knapper på det nye multifunktionsrat. Baggrundsbelysningen er valgfri i 30 farver.

2020 VW Passat GTE
2020 VW Passat GTE © Newspress

9: Dansk lyd i VW Passat

Danske Dynaudio har tilpasset det 700-watt kraftige lydsystem til interiøret i den nye Passat. Dette sikrer, at musikken om bord - uanset kilden - har den bedste lyd, der nogensinde er hørt i en Passat.

10: Ny modelstruktur

Volkswagen har ændret opbygningen af modelprogrammet på firmabilklassens bestseller. Basismodellen hedder nu blot "Passat", mellemste udstyrstrin hedder Business og topversionen hedder Elegance. Business- og Elegance-versionen kan også bestilles med sportslig R-Line styling. Ud over disse versioner tilbydes også GTE opladningshybriden.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.