Nu koster tog og lejebil det samme

...i hvert fald hvis fire personer skal fra Amager til Odense i en mellemstor bil, og tilbage igen fire dage senere

22. januar 2014 af Steen Bachmann

Budget Biludlejning påstår i anledning af DSB og Arriva's aktuelle prisstigninger, at det er markant billigere at leje en bil end at tage toget fra København til Odense og retur igen fire dage senere, hvis man er fire personer. Bil Magasinet griber en lommeregner og efterprøver påstanden.

Vi forudsætter, at fire voksne med bagage skal fra en tilfældig adresse på Amager i København til Odense centrum (Dannebrogsgade) en torsdag i februar. De kører kl. 18 fra København og tager de 169 km til Odense. De skal være hjemme igen søndag kl. 16. Hvis de har bil, kører de 30 km ekstra end de ville have gjort med tog.

Betingelser
4 voksne med bagage fra Amager til Odense t/r 20.-23. feb. 2014

Lejebil
Da vores testpersoner har bagage med og prisen for at gå en bilklasse op er beskeden, tager vi en Ford Focus st.car (du kan også få udleveret en VW Golf Variant, Opel Astra Sport Tourer e.l). Vi lader én person tage offentlig transport til Københavns Lufthavn i Kastrup for at hente lejebilen ved Budget Biludlejning i Terminal 3.

Lejepris fire dage inkl. 300 km: 1.195 kr.
68 ekstra km a 2,25 kr.: 153 kr.
Lejepris ialt: 1.348 kr.

2 stk. 2-zoners billet til at hente/aflevere bilen hos Budget: 48 kr.

2 x broafgift: 470 kr.

Brændstof 300 kr.

Rejsetid; 1:45 minutter

Pris ialt: 2.166 kr.

Totalpris pr. person 542 kr.

Togbillet
De fire personer kommer gratis fra Amagerbro St. med Metro og bus til Københavns Hovedbanegård, fordi der er gratis tilslutning med tog/bus til fjerntog. Til gengæld må se selv slæbe deres bagage ind og ud af Metro, bus og IC3-tog. Rejsetiden fra vores adresse på Amager er den samme som i bil, og der er pladsbillet med i prisen. Vi lader de fire personer rejse som en minigruppe, hvor der ikke er fleksibilitet mht. tidspunkt eller antal personer, men til gengæld en lavere pris. Adgang til trådløst netværk og gratis kaffe er desværre ikke med i prisen.

4 voksne m/pladsbilletter Minigruppe (skal rejse sammen på én billet inkl. plads): 2.052 kr.

Totalpris pr. person: 513 kr.

Konklusionen er, at toget er en anelse billigere end lejebilen under realistiske forhold, helt præcist er der 29 kr. pr. person at spare ved at tage toget. Har vi snydt i udregningen for at få toget til at se mere attraktivt ud? Overhovedet ikke. Regn selv efter på Rejseplanen og Budget Biludlejning.

Er du villig til at tage en Toyota Aygo 1,0 hos Budget (det bliver så uden bagage), er totalprisen for samme tur 420 kr. pr. person.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...