VW Amarok V6
© Bil Magasinet

Monstertruck på Mercedes-jagt

Ny, kraftig V6-motor opruster VW Amarok til sommerligt power-opgør med Mercedes X-klasse.

19. april 2018 af Søren Juul

Det trækker op til gammeldags cowboyslagsmål i klassen for luksus-ladbiler med hår på brystet.  

Som et direkte modsvar på den kommende og længe ventede Mercedes-Benz X350d, der veksler Nissan Navara-drivlinjen ud med tyskernes egen automatgearkasse og en V6-motor med 258 hk, lancerer Volkswagen nu en tilsvarende muskelvariant af Amarok. 

Den får 258 hk og 580 Nm i drejningsmoment fra en 3,0 liters V6 TDI-motor, men har ekstra reserver i form af en overboost-funktion, der kortvarigt sparker effekten op til 272 hk. Kræfterne sendes gennem en 8-trins automatgearkasse og videre til hjulene med et permanent 4Motion firehjulstræk. 

I Danmark til sommer

Den nye topmodel kommer kun til udstyrsniveau Highline eller Aventura. Det sidste tilføjer 20" fælge, sort loftsbeklædning og indfarvet "styrtbøjle" på ladet til standardudstyret. 

VW tager imod bestilling på bilen nu - og vi regner med at se de første biler få gas på mark og landevej til juni. 

Psst! På Bil Magasinet har vi lige testet VW Amarok V6 med 204 hk og den nye Mercedes-Benz X250d med 190 hk. Resultatet af dét møde kan du læse om i bladet, som udkommer den 9. maj. 
2018 VW Amarok V6 204 hk bagfra

Vi har ikke lige et godt billede af den kommende Amarok med 258 hk, så her er et foto af én med 204 hk. Den fås også med 163 hk og 224 hk. 

© Bil Magasinet

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.