vw ebulli elbil navneskift volkswagen voltswagen

VW har blandt andet luftet ideen om elektrificerede klassikere som denne "e-Bulli".

© VW

Medier: VW i gang med vanvittigt navneskift (opdateret: Det var en dårlig joke)

Lad være med at spytte morgenkaffen ud over tastaturet, når du læser det her - men Volkswagen har ved et "uheld" lækket en nyhed om, at de vil skifte navn.

30. marts 2021 af Patrick Boje Jensen

VW: Det var bare en joke...

Opdateret 31/3-21

Tyskerne er ikke ligefrem kendt for deres gode humor, og VW har ikke ligefrem hjulpet på det ry.

Ifølge det amerikanske medie USA Today var Volkswagen i gang med et navneskift, der skal vise deres overgang til elektriske biler. Det har de tænkt sig at gøre ved at skifte k’et ud med et t, så navnet bliver Voltswagen.

Når du er færdig med at grine, kommer du nok til at tænke på, at det jo ikke giver mening her i Europa, hvor vi godt kan finde ud af at udtale V som F hos det tyske firma.

Ændringen skulle dog også kun gælde den amerikanske gren af Volkswagen’s forretninger, og det er ikke helt sikkert, om det skal gælde hele virksomheden eller kun de elektriske køretøjer.

Selvom "anonyme" talsmænd fra VW flere gange meldte ud, at det ikke var en aprilsnar, måtte de alligevel krybe til korset - det var bare en aprilsnar, som de så havde sendt ud den 29. marts. Hey VW, så er det ikke en aprilsnar, så er det bare løgn.

Det var de færreste medier, der uforbeholdent købte VW's "joke", og her på Bil Magasinet var vi også skeptiske, som man kan se i dette afsnit fra den oprindelige artikel:

vw id4 elbil navneskift volkswagen voltswagen

Bare rolig - intet tyder på, at ID.4 får et "Voltswagen"-skilt her i Europa.

© VW

Lad os nu se...

Usikkerheden skyldes, at nyheden tilsyneladende blev lagt op på VW’s hjemmeside ved en fejl, og at den ikke var færdigskrevet.

Flere medier har sidenhen fået bekræftet, at nyheden ikke er en aprilsnar, og at VW ikke er blevet hacket.

Men det er altså ikke det samme som at sige, at navneskiftet kommer til at ske. Som hjemmesiden Jalopnik gør opmærksom på, så har ingen sikret sig rettighederne til navnet Voltswagen i USA, og de har ikke købt internetdomænet Voltswagen.com.

Det er ret tydelige indikatorer på, at Volkswagen ikke har tænkt sig at gøre alvor af navneskiftet, men at det blot er et reklamestunt.

Tiden vil vise, om vi kommer til at se en bil med navnet Voltswagen - jeg skal nok lige se det, før jeg tror det.

I Bil Magasinet skriver vi både om det vanvittige og det, der er helt nede på jorden, i bilverdenen. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du aktivere dit prøveabonnement lige her!

Voltswagen.com
Voltswagen.com

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...